Velkommen til Akershus lokallag

Velkommen til Akershus sitt lokallag av Autismeforeningen i Norge. Lokallaget er drevet av frivillige, og består av både individer som er pårørende til noen med autisme, selv har diagnose på autismespekteret eller på andre måter er engasjert i autisme saken.

Kontaktperson
Styret for 2024/2025

Leder: Kirsten Bergundhaugen, Nannestad
Nestleder: Laura Busuttil , Strømmen
Økonomiansvarlig: Lora Rypern, Lillestrøm.
Styremedlem: Kjersti Ristvedt, Asker
Styremedlem: Roy Asle Torheim
Varamedlem: Lisbet Landfald, Asker
Varamedlem: Herman Edward Ristvedt, Asker

Valgkomiteen: Henriette Damgaard, Nittedal
Valgkomiteen: Anke Lippelt, Hurdal

Husk at alle kan bli medlem – både personer som selv har diagnose, familiemedlemmer og tjenestegivere/fagfolk. Fyll ut innmeldingsskjemaet i dag!

OM LOKALLAGET
Akershus lokallag har ingen ansatte, men takket være våre frivillige, er vi et aktivt lokallag med et bredt tilbud. Akershus lokallag satser som oftest på gratis arrangementer, men i ny og ne krever vi en egenandel. Da kan du gjerne bruke Vipps. Vil du gi en flott gave til lokallaget, kan du støtte oss med din Grasrotandel.

Tilbudet vårt varierer fra år til år (særlig under pandemien), men arbeidet som vi gjør kan deles i følgende kategorier: 

MEDLEMSRETTEDE TILTAK

Lokallaget pleier å arrangere foreldretreff og diverse aktiviteter, f.eks. på Emma Sansehus, Høyt og Lavt, kinoer og andre spennende steder. Lokallaget pleier også å arrangere diverse temakvelder og gruppekurs, f.eks. Kompetente foreldre og et flermåneders kurs rettet mot voksne med Asperger. Aktiviteter legges ut i kalenderen her på nettsiden vår. Vi driver også diverse facebookgrupper.

SAMFUNNSRETTEDE TILTAK 
Lokallaget arrangerer årlige skoleseminarer, står på stands, holder foredrag og stiller opp på møter med helsevesenet, kommuner og andre.

INFORMASJONSARBEID 
Lokallaget skriver innlegg til nettsiden vår og til foreningens medlemsblad og lokale aviser. Følg oss gjerne på facebook og via nyhetsbrevet.

DEMOKRATISK FORENINGSARBEID:
Lokallaget drives av styremedlemmer som velges på årsmøtet. Styret representerer lokallaget på Autismeforeningens nasjonale møter. Styret representerer også lokallaget på møter i Studieforbundet Funkis i Akershus og Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO) i Viken

KONTAKTINFORMASJON OG ORGANISASJONSNUMMER:
Du kan ta kontakt oss på akershus@autismeforeningen.no, på facebook eller på tlf. 414 21 202.

Organisasjonsnummeret vårt er 992092785.

Aktiviteter

31. august 2024
Oslo/Akershus
Ingen arrangement funnet!

Siste nytt fra lokallaget

Individuell plan og individuell opplæringsplan
Planlegging av overganger
Hverdagsmestring, Tema
Ti tips til en fin 17. mai
Nasjonaldagen er en glad dag, men den kan også være en svært vanskelig dag for personer med autisme eller Asperger syndrom. Mange kan lett bli både ensomme og overstimulerte av å gå gjennom et feststemt folkehav. I denne artikkelen finner du tips om planlegging og  tilrettelegging, men det finnes ingen oppskrift som passer for alle. Vi håper det blir en koselig dag for alle våre medlemmer, uansett om dere velger å feire 17. mai hjemme, i skogen, på ferie i utlandet eller på en mer tradisjonell måte.
Utredning og diagnostisering
Hva i all verden er PDA?
Utredning og diagnostisering
Vil du lære mer om PDA?
Bøker, film, musikk
«Å klemme fingrene i døra. En bok om følelser»
Tema
Verdens autismedag
Tema
Se mulighetene for trygghet i vann
Tiltak og tilrettelegging
Kurskataloger (2018)
Familie
8 tegn på at du er en flink pappa

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer