«Se mulighetene» ved Stian Orm

Tirsdag 25. september 2018 holdt Stian Orm et spennende foredrag om tilretteleggingsmuligheter hos elever med autisme/Asperger. Stian har selv en autismespekterdiagnose og hadde en vanskelig skolegang, men i dag studerer han psykologi og driver firmaet Autismekonsult. Han er levende bevis på at det nytter å se mulighetene og sette i gang egnede tiltak.
Cirka 80 engasjerte deltakere fikk høre hvordan de kan bidra til økt trivsel og læring hos elever som:

 • Er sårbare for stress
 • Sliter med å oppfatte, tolke og sortere sanseinntrykk
 • Trenger struktur og forutsigbarhet i skolehverdagen og i overgangsperioder
 • Har regulerings- og prioriteringsvansker
 • Opplever for lite mestring og ikke alltid er særlig motiverte
 • osv

Presentasjonen er lagt ut her som pdf-fil.
Presentasjonen i 2019 ble tatt opp og lagt ut her: Del 1Del 2Del 3.

Stian i media

 • Artikkel i Panorama. «Stian Orms livsreise fra barneautisme til psykologistudier» ble skrevet etter han holdte et inspirerende foredrag på Høgskolen i Molde. Les artikkelen her.
 • Portrett i BBF Magasinet. I artikkelen «Mot alle odds,» fortalte Stian om en svært vanskelig skolegang som likevel endte med suksess. Han fikk gode karakterer i videregående skole, er halvveis i bachelorstudiet i psykologi og er en ettertraktet foredragsholder. Les artikkelen her.
 • Intervju i Aspergerinformator.  I 2018 ble Stian intervjuet av Helene i hennes blogg «Aspergerinformator» (hun har også skrevet to spennende bøker). Stian fortalte henne litt om barneautisme og hvordan denne diagnosen har påvirket ham på forskjellige måter gjennom oppveksten.  Han fortalte også om livet som student, og han delte sine tanker om en mulig fremtid som forsker.  Les intervjuet i bloggen her.
 • Artikkel om 18-årsdagen. I 2014, markerte Stian 18-årsdagen sin med å arrangere en autismekonferanse som trakk 170 deltakere! Les mer i Moss Avis.
 • Videoinnlegg om vernepleie. Stian har hatt kontakt med mange forskjellige vernepleiere gjennom oppveksten, og han har hatt nytte av diverse atferdsanalytiske tiltak. I et videoinnlegg som ble vist på Vernepleierkonferansen 2018, delte han erfaringer med og meninger om vernepleie. Han la vekt på fire kompetanseområder: utvikling gjennom livsløpet, atferdsanalyse, forskningsmetoder og  ferdighetsopplæring (både grunnleggende og mer avansert, f.eks. selvendringsprosjekter). Se videoen her.
 • Videoinnlegg ifb prisutdeling. Benedichtes minnepris deles ut hvert år til personer som har bidratt til å øke kunnskapen om Asperger syndrom og autisme. Stian mottok prisen i 2016. Han avsluttet takketalen med følgende ord:  «Arbeidet med å øke kunnskap om og forståelse for autismespekteret bidrar til at alle får tilgang til god hjelp og bidrar til å redusere fordommer og stereotypier. Det er et arbeid som jeg ønsker å fortsette med.» Les om minneprisen og se takketalen her.

Følg med på veien videre
Han Du kan følge med på hva Stian holder på med her:

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer