Tilpasset konfirmasjonsundervisning

 

5. Velg hensiktsmessige pedagogiske hjelpemidler
Nord-Norges diakonistiftelse har laget en oversikt over pedagogiske hjelpemidler i fem kategorier:  helhetlige opplegg, bøker, kirkerommet, visuelle og auditive. På denne siden har fylkeslaget samlet noen tips, for å vise mangfoldet blant pedagogiske hjelpemidler.


Gratis ressurser 
Bibelfortellinger på øret. Nettsiden Barn og tro har samlet tips om lydbøker som kan lånes gratis fra KABB.  
www.kbibel.no. Konfirmantbibelen har spennende nettsider som er tilpasset moderne ungdommer, med temaer som «Du og internett og kjærligheten» og mulighet til å stille spørsmål til nettkateketen. 
Bibelen illustrert med Lego. Nettsiden «Brick testament» inneholder bibeltekster på engelsk, men  det er bare å finne tilsvarende bibelvers på norsk. Lego-illustrasjonene er ikke nødvendigvis barnevennlige, da bibelen inneholder tekster om både sex og vold.  
Temasider om RLE. Moava har temasider om kristendom, humanisme, og andre temaer innenfor religion, livssyn og etikk (RLE).  Man kan velge klassetrinn fra fanen øverst, og deretter fag på menyen til høyre.  


 
Bøker 
 Lydbibel. Konfirmanten trenger ikke å lese bibelen selv.  Bibelen er lagt ut som lydfiler som konfirmanten kan lytte til mens han/hun tegner eller slapper av. 
Bøker på symbolspråk/tegnspråk. DagligData AS tilbyr både ferdigtrykket pictogrammateriell, bøker med tegnspråkillustrasjoner og programvare som gir deg mulighet til å produsere egne tekster med piktogrammer eller tegnspråkillustrasjoner. Firmaet kan også holde kurs eller inspirasjonssamlinger i lokale menigheter om særskilt tilrettelegging og inkluderingsarbeid. 
– «Kirkeårets fortellingstekster 1 og 2.» Målet med bokserien er trosformidling for alle ved hjelpe av fortellingstekstene. Bøkene inneholder erfaringsartikler fra over 60 menigheter som har brukt fortellingstekstene i sitt gudstjenestearbeid.  Les en bokanmeldelse på side 37 i Samfunn for alle 6/2011.  
“Se, smak og kjenn” er et opplegg fokuserer på å tenne lys sammen og se på bilder av 10 bibelhistorier/tekster. Materiellet fra IKO-forlaget består av et hefte, en cd med kopieringsorginaler og 80 bildekort i eske. Det finnes også en cd med de samme bildene.  
– «Bibelboka mi.» I følge Mumik, er «Bibelboka Mi» er en bibelbok for alle.  Den var laget for å være tilpasset barn med utviklingshemning, men fungerer like godt for alle barn.  
«Bli kjent i kirken.» Stavanger Bispedømmekontor selger arbeidspermen «Bli kjent i kirken» som er rettet mot utviklingshemmede fra konfirmasjonsalder og oppover. 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer