Fra fortvilelse til håp


Dikt og ord til ettertanke
Disse artiklene og diktene kan inspirere til ettertanke og refleksjon, enten alene med kaffekoppen eller i samtale med andre.
En personlig historie.  I denne artikkelen i Norsk Ukeblad, deler et foreldrepar både sorger og gleder ved å ha en sønn med autisme.
«Kjære Gabriel.»  Forfatter Halfdan W. Freihow har en sønn med atypisk autisme og ADHD.  I denne artikkelen i SOR Rapport forteller han om livet med Gabriel og sorgtanker som kommer og går.
«Sti’n te verdens ende».  Dette diktet av Margaret Skjelbred treffer alle som har opplevd at livet plutselig ”tok av fra veien.”  Diktet er opprinnelig skrevet til et ektepar som opplevde at livet ble annerledes enn de hadde forestilt seg pga hjerneslag.
«Velkommen til Holland.»   Emily Pearl Kingsley er mor til en gutt med Down syndrom.  Hun skrev «Welcome to Holland» i 1987, og fabelen er blitt oversatt til utallige språk.  Den beskriver hvordan vi har det når reisen vår her i livet ikke blir helt som vi hadde drømt om og planlagt.
Da Gud skapte det autistiske barn. Dette diktet er skrevet av Arinka Linders (2007) og gir en god beskrivelse av et barn med autisme.
«Tab og sorg.»  Barnelege Michael McDowell utreder barn for utviklingsforstyrrelser, og han vet hvor traumatisk det er for foreldrene.  I denne artikkelen beskriver han problemene som kan oppstå og gir praktisk råd.
«Foreldre:  Den første tiden.»  Rull ned til «Noen reise hjem med et barn de tror er friskt» og «Kan vi snakke om sorg?»
«Sorg og sinne» av Familienettet for familier med barn som har nedsatt funksjonsevne eller kronisk sykdom.
«Ger perspektiv på tillvaron» fra et svensk kunnskapssenter for autisme.
«Den förbjudna sorgen» er et klassisk bokhefte av Gurli Fyhr, som er bl.a. psykoterapeut og forsker ved Karolinska institutet i Stockholm. Boka finnes også i en dansk oversettelse («Den forbudte sorgen:  om forventninger og sorg omkring det handicappede barn»). Se innholdsfortegnelsen her.
«Mor og psykolog i møte med offentlige helsetjenester» er skrevet av psykolog Else-Marie Molund, som fikk en sønn med utviklingshemning.
 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer