Fra fortvilelse til håp

Her finner du noen å prate med

du er ikke aleneGå ikke alene med det som gjør vondt.  Venner og familiemedlemmer er ofte gode samtalepartnere, men de forstår ikke alltid hvordan du har det.  Heldigvis finnes det mange tilbud til foreldre i en slik situasjon:

Helsetjenesten.  Alle kommuner har ulike tilbud innen psykisk helsearbeid.  Du kan spørre fastlegen om kommunale tilbud eller ta kontakt med kommunen direkte.  Fastlegen kan også henvise til spesialisthelsetjenesten hvis du trenger det. 
Bufetats familietilbud.  De nye livsbetingelsene må også bearbeides ift familieliv og samliv.  Bufetat tilbyr samtaler på familievernkontorene.  De arrangerer også kurs som er utviklet spesielt for foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne.  Disse populære kursene heter «Hva med oss?» og «Hva med meg?.»
Veiledningsgrupper.  «Kompetente foreldre» er et populært tilbud på Ahus.  Målgruppa er foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne.  Samlingene hjelper foreldre å bli bevisste på egne ressurser og finne egne løsninger for en bedre hverdag.  Se en kort video om tilbudet her.  Oppstart to ganger i året.  Meld din interesse til karen.therese.haugstvedt@ahus.no
SosionomDUS tilbyr gratis rådgivning eller samtaler om dine utfordringer.  DUS drives av erfarne sosionomer sammen med sosionomstudenter som har praksis.  De har tid til å høre på deg og de har taushetsplikt.   De holder til i Oslo-sentrum.  Ta gjerne kontakt på tlf. 21 38 38 84 eller 904 05 368 for timebestilling.  Epostadressen til DUS er post@oslodus.net
Likemenn i fylkeslaget.  Vi har erfarne medlemmer som kan prate med deg, enten én-til-én eller på et foreldregruppetreff.  Send en epost til oss på akershus@autismeforeningen.no så kan vi sette deg i kontakt med noen (alternativt kan du ringe eller sende en SMS til 414 21 202).
Facebookgrupper.  Det finnes diverse lukkede eller hemmelige Facebookgrupper for foreldre til barn med autisme/Asperger. I slike grupper er sjansen stor for å møte noen som har hatt lignende utfordringer, men husk å bruke nettvett. Tenk gjennom det du skriver og unngå å utlevere personopplysninger. Ta kontakt med oss på akershus@autismeforeningen.no for å få tilgang til relevante grupper. 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer