Et mangfold av bokfristelser

Personlige historier

Bokomslag - Vår sarbare sønn"Vår sårbare sønn, diagnose Asperger syndrom" av Wenche Tolfsen (2011).  Her forteller Tolfsen om sin nå voksne sønns oppvekst og utfordringer. Heftet er illustrert med flere tegninger sønnen har laget i løpet av oppveksten.

"Kjære Gabriel" av Halfdan W. Freihow (utgitt som ebok i 2011).  Sønnen Gabriel har atypisk autisme og AD/HD. Med kjærlighet og undring søker forfatteren å forstå hva som gjør Gabriel annerledes enn andre barn, og å sette ord på sorgen, men også stoltheten og innsikten som knytter seg til sønnens annerledeshet. som ebok – atypisk

"Bright splinters of the mind: A personal story of research with autistic savants" av Beate Hermelin (2001).  Bokanmeldelsen er på norsk, men selve boka er på engelsk.  Hermelin forteller om sine opplevelser som forsker og om pasientene hun jobbet med.  Alle hadde autisme, og alle var svært begavede på hver sin måte.  Likevel klarte de ikke å mestre et selvstendig liv.  "Hvordan kan en person vite så mye men forstå så lite?" er et tema til undring.

 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer