Et mangfold av bokfristelser

Barnehagepedagogikk

Bokomslag - Jeg vil også være med!"Jeg vil også være med" av Ellen Birgitte Ruud (2010).  Boka gir et innblikk i hvordan man i barnehagen kan oppdage, kartlegge og iverksette tiltak overfor barn som ofte blir avvist og ignorert av sine jevnaldrende. 

"Egenledelse i lek og læring" av Kristian Sørensen m.fl. (2011). Boka forteller hvordan vi kan støtte barns utvikling av viktige ferdigheter, bl.a. å starte opp, planlegge og organisere egen atferd, regulere egne følelser og være fleksibel.  Boka har spesielt fokus på barn med funksjonsnedsettelser.  Se innholdsfortegnelsen.

"Barnehagens rammeplan i praksis" av Bente Fønnebø og Unni Jernberg (2008).  Medforfatter Jernberg er førskolelærer og spesialpedagog og arbeider til daglig med barn med autisme.   Inkludering er nevnt flere ganger i innholdsfortegnelsen

"Lek på alvor, 3. utgave" av Ole Fredrik Lillemyr (2011).  Barns lek er kompleks og trenger flere tilnærminger. Fokus i denne populære boka er læring gjennom lek og lekens egenverdi i barnehagen.

 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer