Autismeforeningen arrangerer medlemssamling for alle våre medlemmer i hele landet! 

Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer til medlemssamling 13. - 15. september på Pers Hotell på Gol i Hallingdal. Det er en helg for alle som er medlemmer i Autismeforeningen fra hele landet.

Arrangementet er for de som er:

  • Voksen med ASD
  • Barn og ungdom med ASD i følge med foresatte

  • Foreldre
  • Søsken

  • Andre nærstående

  • Fagfolk og andre interesserte medlemmer


Intensjonen er å skape en helg fylt av spennende aktiviteter: uteaktiviteter, badeland, bowling, spill og leker for voksne, ungdom og barn! I tillegg blir det foredrag og samtalegrupper. Aktiviteter og foredrag vil foregå parallelt i på ulike plasser både ute og inne og du kan velge det som passer deg. Vi har også stillerom for de som ønsker ro. 

Vi ønsker å gi deltakerne en følelse av å ikke være alene, styrke bånd og relasjoner med andre i samme situasjon, og gi faglig påfyll slik at vi blir bedre rustet til å håndtere hverdagen.


Faglig påfyll

Under helgen vil vi ha mange spennende foredrag fra sentrale personer i Norges regionale kompetansesenter innenfor autismespekterdiagnose og andre nevrodiagnoser.

Vi vil blant annet belyse følgende tema:

  • Skolevegring
  • Rollen som foresatt, søsken og nær relasjon
  • Utvikling og mestring
  • Søvn
  • Rettigheter og brukermedvirkning
  • Mental helse
  • Inkluderende arbeidsliv

Aktiviteter for barna og unge

I år har vi fått med oss Himmeljegerne som vil bistå med ulike ute aktiviteter gjennom hele helgen. Bålkunnskap, land art – (Naturkunst) og naturorientering med diverse poster og enkle kartøvelser. Det vil bli satt opp en lavvo og arrangert en rekke morsomme sosiale aktiviteter som kubb spill, frisbee-golf på Hallingmo frisbeegolf-bane og kveldsdessert varmet på bål like ved hotell.

Vi gjentar fjorårets suksess med muligheten for å være sammen med alpakkaer.

Gjennom hele helgen vil det også være ulike aktiviteter inne på hotellet, som: tegning, perling, puslespill, brettspill og gaming. På kveldene vil det bli vist filmer tilpasset de ulike aldersgruppene. Hotellet har også et eget Tropicana Badeland og egen bowling bane som vil være tilgjengelig for alle. Tropicana er et av Norges største kombinerte innen- og utendørs badeland. Deres to største innendørs sklier er hele 106 og 98 meter lange. Det er også et eget jungelland for de minste, med 35 cm dypt vann. Det vil bli satt av egne tidspunkter hvor badelandet kun vil være tilgjengelig for Autismeforeningens medlemmer.

Et utdrag av årets foredragsholdere

Photo: Kristoffer Myhre
Peder Kjøs

Peder Kjøs, en av de ledende profilene innen psykologi og psykoterapi i Norge.
Som programleder og terapeut på det anerkjente TV-programmet «Jeg mot meg» på NRK1 og gjennom podcastene «Hos Peder» og «God bedring», også distribuert av NRK, har han blitt et svært kjent navn. Han skriver for noen av de største avisene i Norge, og er en ettertraktet foredragsholder innenfor psykisk helse og menneskelige relasjoner. Peder Kjøs ble utdannet psykolog fra Universitetet i Oslo i 1997. Han er spesialist i klinisk voksenpsykologi (2005) og har doktorgrad i psykologi (2017). Peder har bakgrunn fra avhengighetspsykologi, barnevern, psykiatrisk sykehus og privat praksis. Han har jobbet som veileder og kursholder for psykologer i høyere utdanning.

Laura Avila

Laura Avila er en samfunnsengasjert autist, som de senere årene har blitt en tydelig og sterk stemme for sin hjertesak i Norge, igjennom ulike medieoppslag, personlige foredra, og hennes podcast; Laura Avila’s Verden. I år lanser Laura også sin debut-bok, hvor hun tar leserne med på et rørende dypdykk inn i hennes livserfaringer, og tanker om eget liv. Avila’s visjon og ideologi er at annerledeshet er vakkert, og noe som representerer en klar styrke for verden. Inkludering i samfunnet for alle er hennes hjertesak, og kampen mot urettferdighet Laura har en bachelorgrad i statsvitenskap, og studerer nå for å bli bibliotekar. Igjennom mange år har hun vært politisk aktivt for Arbeiderpartiet, og for Amnesty International. I dag er hun medlem av partiet Sentrum, og nestleder i Autismeforeningen i Akershus. Laura Avila’s engasjement for å forbedre livskvaliteten for mennesker med autisme, og andre diagnoser er drivkraften bak alt det hun gjør. Derfor ble også Avila (som er hennes kunstner navn), som egentlig heter Laura Busuttil, vinner av spissprisen 2024, for sin alltid aktive innsats og arbeid for å fremme Autisme-saken i Norge. Ønsker du å vite mer om hennes arbeid så finner du dette på www.lauraavila.no 

Olav Helland

Olav Helland jobber som konsulent for mangfold, inkludering og i Oslo kommune. Han har selv en autismediagose og brenner for å skape et mer åpent og inkluderende samfunn. Olav vil forteller om sin egen vei inn i arbeidslivet, fra å selv stå utenfor til å nå jobbe og gjøre Oslo kommune til en mest mulig inkluderende arbeidsgiver. Han er lidenskapelig opptatt av foto og kommer også til å være med gjennom hele mediesamlingen som fotograf.

Arvid Nikolai Kildahl

Arvid Nikolai Kildahl er spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han har tatt doktorgrad på post-traumatisk stresslidelse hos voksne med autisme og utviklingshemming og er forsker ved Nasjonal kompetansetjeneste for utviklingshemming og psykisk helse, OUS og ved Nasjonalt kompetansesenter for nevroutviklingsforstyrrelser og hypersomnier (NevSom), OUS. Han forsker på ulike problemstillinger som gjelder psykisk helse hos personer med autisme/utviklingshemming og er spesielt opptatt av komplekse/sammensatte problemstillinger, herunder strategier for å gi likeverdige psykiske helsetjenester til personer i disse gruppene og kunnskap som kan bidra til god samhandling mellom pårørende og tjenester.

Eva Alexandra Fürst

Eva Alexandra Fürst er mamma til en ung voksen mann som har autisme og diverse tilleggsdiagnoser.
Eva har tidvis vært aktiv i Oslo fylkeslag av Autismeforeningen i Norge som styremedlem. Hun har også vært med å arrangere juletrefestene til Oslo fylkeslag i ca 15 år. Eva sto i alvorlig konflikt med hjelpeapparatet i flere år, og har vært medforsker i Kildahls forskningsprosjekt: «Foreldes opplevelser av konflikt med hjelpeapparatet» Hun skal fortelle om egne opplevelser med alvorlig konflikt, og hvordan dette påvirket henne og sønnen. Det er viktig for Eva å poengtere at i perioden med konflikt, fantes det tjenesteytere som ivaretok hennes sønn på en særdeles god og omsorgsfull måte. Disse personene er Eva evig takknemlig for. Flere av dem yter fortsatt tjenester for hennes sønn. Eva er utdannet sykepleier fra Lovisenberg diakonale sykepleierhøgskole. Hun har tidligere arbeidet innen fagfeltet rehabilitering og geriatri på Aker sykehus. De 6 siste årene har hun jobbet for advokat Magne Brun som pårørendeveileder og advokatassistent, fortrinnsvis i saker som omhandler helse- og omsorgstjenesteloven Kap 9,- «Rettssikkerhet ved bruk av tvang og makt overfor enkelte personer med psykisk utviklingshemming

Terje Wårheim

Terje Wårheim jobber som Ass. avdelingssjef v/ Autismeavdelingen på Glenne regionale senter for Autisme, Sykehuset i Vestfold. Han har mange års klinisk erfaring fra arbeid med personer med ASD – inkl. utvikling og drifting av Glennes 12 ukers systematiske foreldreprogram rettet mot foresatte til barn/ungdom med ASD.

Lars Martin Tannæs-Fjeld

Lars Martin Tannæs-Fjeld, leder Himmeljegerne, 39 år fra Asker. Han holder foredrag sammen med sin multihandikappede bror Simen om oppvekst, utfordringer og mestringsopplevelser. Lars Martin har ledet 4 tilrettelagte ekspedisjoner og er driver av aktivitetsfirmaet Himmeljegerne. Han har arrangert 4 aktivitetshelger for Autismeforeningen i Norge siden 2021 og er spesielt opptatt av koblingen mellom utfordringer, tilrettelegging og mestringsopplevelser.

Kine Stokstad Nilsen

Kine Stokstad Nilsen jobber som produktspesialist i Abilia, med fokus på kognitive- og varslingshjelpemidler. Kine er utdannet ergoterapeut ved Høgskolen i Oslo og Akershus med videreutdanning i velferdsteknologi fra OsloMet. Abilia er representert i hele landet, og driver utstrakt kurs/ opplæringsvirksomhet innen hjelpemiddelområdene kognisjon, kommunikasjon, varsling og omgivelse.

Per Vilhelm Wilhelmsen

Per Vilhelm Wilhelmsen er seksjonsleder for habilitering ved Universitetssykehuset i Nord-Norge. Wilhelmsen er utdannet vernepleier, og har erfaring som leder for: – Nasjonalt ledernettverk for voksenhabilitering, – Fagråd for Nasjonal kompetansetjeneste for sjeldne diagnoser, – Regionalt fagmiljø for autisme, ADHD og Tourettes, Helse Nord, – Behandlerstøtteteam for pasienter med psykiske lidelser med samtidig utviklingshemming og autisme, Helse Nord, – Regional overlegefunksjon for habilitering, Helse Nord, og for – Regionalt ledernettverk i habilitering, Helse Nord.

Alexandra Havdahl

Alexandra Havdahl leder Autismestudien og PsychGen Senter ved Folkehelseinstituttet (FHI), er forskningsgruppeleder ved Lovisenberg sykehus, og Professor ved Universitetet i Oslo. Hun har lang erfaring som psykolog og forsker innen nevroutvikling, psykisk helse og livskvalitet. Alexandra har en særlig interesse for forskning som kan forbedre oppdagelse og oppfølging for barn og voksne på autismespekteret. Ved FHI leder hun også et brukermedvirkningsprosjekt med formål om å inkludere unge og voksne på autismespekteret i forskningen.

Maj-Britt Posserud

Maj-Britt Posserud er professor og overlege i barne og ungdomspsykiatri ved Haukeland Universitetssykehus, Universitetet i Bergen, samt gjesteprofessor ved Gillbergcentrum ved Göteborgs Universitet. Hun representerer barn og ungdomspsykiatri ved Sovno, nasjonalt kompetansesenter for søvn og jobber med søvnvansker ved autisme både i klinikk og forskning.

Torhild Jåvold

Torhild Jåvold er styremedlem i Aust-Agder lokallag av Autismeforeningen i Norge, og har selv fått autismespekterdiagnose i godt voksen alder. Hun er opptatt av å formidle kunnskap og erfaringer om hvordan det er å leve med autismespekterdiagnose basert både på egne opplevelser og møter med andre på autismespekteret. Torhild har tidligere fortalt sin historie til Allers og KK, og har deltatt på arrangementer både lokalt og nasjonalt, blant annet Tønsbergkonferansen og Arendalsuka. Hun er uføretrygdet, men har nylig startet på en masterutdanning i folkehelsevitenskap ved Universitetet i Agder.

Ruth Gravdal

Ruth Gravdal er styremedlem i Autismeforeningen og mor til to voksne gutter. Den ene er på spekteret og har selv hatt skolevegring fra første skoledag i 1.klasse. Hun har jobbet i skolen i 35 år fra 1. klasse i barneskolen til 3. klasse vgs, 20 av årene på ungdomsskole. Nå har hun tatt steget videre og er rektor på en liten barneskole.

Ruth Kjeldsen

Ruth Kjeldsen er styremedlem i Autismeforeningen og mor til fire barn hvorav to er på spekteret. Hun er utdannet spesialpedagog og jobber til daglig som rådgiver i PPT. Hun har i flere år hatt et stort engasjement for barn med autisme og hvilke faglige og sosiale vansker disse barna kan ha som kan føre til at de trekker seg bort fra skolen og utvikler ufrivillig skolefravær.

Anne Borch

Anne Borch har ledet Norlandia BPA siden 2018, og har vært en nøkkelperson for utviklingen av tjenesten i selskapet. Anne har en dyp innsikt i tjenestens utforming, relevante lovverk, skreddersydde tilpasninger og hvilke muligheter som finnes.

Geir Lippestad

Geir Lippestad er politiker, jurist og har selv erfaring med å være pappa til et barn med et hjelpebehov. Sammen med Prima Assistanse har han reist rundt i hele Norge for å lære opp kommuner i lovverket rundt BPA. For selv om BPA ble rettighetsfestet i 2015, er det fortsatt veldig ulik forvaltning og tolkning av lovverket.

Hege Tegler

Hege Tegler er markedssjef i Prima Assistanse. Hun har en datter med autisme som har BPA, og brenner for at flere skal få kjennskap til denne tjenesten og hva det kan bety for livskvaliteten til hele familier.

Hege Gundersen

Hege Gundersen og er 54 år. Hun har 2 barn på 22 år. Hege har jobbet en del aktiviteter for barn og voksne med diagnoser, blant annet autisme. Hun har vært i Ressursgruppen i Autismeforeningen siden 2018, og har i den forbindelse deltatt forskjellige som blant annet Arendalsuka. Der hadde hun innledning til debatten om rettigheter og vedtak, og deltok i debatten.

Praktisk informasjon

Priser
Prisen er kr 1200,- per voksen og kr 500,- per barn.  
Antall plasser: 400 deltagere

Det er noe ulik standard på rommene, og det er viktig at du spesifiserer eventuelle tilretteleggingsbehov i påmeldingsskjema. 

Ta kontakt om dere ønsker en ekstra overnatting i forkant eller etterkant av samlingen her.

Reise
Reise dekkes av den enkelte.



Felles Buss
Vi setter opp felles buss fra Gardermoen via Oslo fredag 13. september kl. 12.00. Retur fra Pers Hotell søndag 15. september ca. kl. 14.00.

Pris for buss tur-retur kr 500,- per person.

Påmelding

Alle deltakere må være medlem i foreningen og ha betalt medlemskontingenten for 2024. 

Påmeldingen er nå stengt.

Alle som har fått plass skal nå ha mottatt en endelig bekreftelse på e-post. Påmeldingen er bindende etter endt frist som var den 3. juli.

Sted

Velkommen til Pers Hotell – opplevelseshotellet i Hallingdal!

Hvorfor har vi valgt Pers Hotell?
Vi har fått et godt tilbud, og Pers hotell er et privat familiedrevet hotell. Deres direktør gleder seg til å ta oss imot. Pers hotell er innholdsrikt og har mye å by på med både badeland og bowling. Gol har mange tilbud for alle og det vil være flere aktiviteter tilgjengelig i løpet av helgen.

Det er noe ulik standard på rommene, og det er viktig at du spesifiserer eventuelle tilretteleggingsbehov i påmeldingsskjema.

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer