Høyt og Lavt Lillestrøm

20. aug 2023
Utløpt!
13:30 - 18:00
Høyt og Lavt Lillestrøm

Kort om hva, hvor og når  (rull ned for nærmere informasjon om selve parken):

Hjertelig velkommen til Høyt og Lavt i Lillestrøm kommune. Her kan deltakere i alle aldre oppleve noe fint, enten de følger løypene høyt oppe eller koser seg på bakkenivå i den store og vakre skogen. Dette er en kjempesjanse til å prøve klatreparken gratis og med forståelsesfulle folk rundt seg (vi får parken for oss selv fra kl. 16.30).

Hvor:
Høyt og Lavt Aktivitetspark, Asakvn. 115, 1923 Sørum
Klikk her for kart og reiseinformasjon.

Når:
søndag 20. august 2023, kl. 13.30-18.00. Kom når det passer.
Deltakere som trenger mest mulig ro bør komme etter kl. 16.30.

Påmelding:
Påmeldingsfristen er mandag 7. august – førstemann til mølla! Fyll ut skjemaet her. Hvis du ikke rekker fristen, fyll ut skjemaet likevel, selv om vi ikke kan garantere at du/familien din får plass.

Nærmere om målgruppe:

Parken passer for personer i alle aldre, fra småbarn til besteforeldre. Les mer om aktivitetene som er tilgjengelige for forskjellige aldre her.

Akershus lokallag har besøkt Høyt og Lavt hvert år siden 2016, og så å si alle har vært storfornøyde – selv om noen var engstelige eller motvillige til å begynne med.

Søsken er særlig velkomne, uansett om barnet med diagnose blir med eller ikke. Ta gjerne med en venn slik at barnet/søsken har noen å dele opplevelsene med. Besteforeldre, avlastere, boligansatte og andre støttepersoner kan bli med i tillegg til — eller istedenfor — foreldrene.

Barn, ungdommer og omsorgstrengende voksne må ha med seg en ansvarlig voksen som kan bidra til mestring og gi forsvarlig tilsyn. Se neste punkt.

Viktig informasjon om tilsyn:

Alle deltar på eget ansvar og må ha forsvarlig tilsyn. Tilsynsbehovet varierer fra person til person og fra gang til gang. Noen trenger én-til-én tilsyn hele tida, mens andre trenger bare indirekte tilsyn fra bakkenivå. Personens evne til å holde avstand og følge andre smittevernstiltak bør tas med i vurderingen av tilsynsbehovet.

Det er best å være føre var. Vær forberedt på å gi tettere tilsyn enn alderen tilsier. Dette gjelder særlig hvis deltakeren mangler klatreerfaring, har varierende dagsform eller har vansker innenfor autisme, angst, motorikk, oppmerksomhet e.l.

Hva som kan kalles forsvarlig tilsyn må vurderes individuelt, men vi har noen regler som gjelder alle:

  • Voksentetthet. Én voksen kan ha ansvar for maks fire deltakere.
  • Under 18 år? Alle under 18 år (uansett behov) må ha en ansvarlig voksen til stede.
  • Under 12 år? Alle under 12 år må ha en ansvarlig voksen med seg oppe i løypene. Klatreparkens regel er klar og tillater ikke unntak. Det er aldri nok å følge med fra bakkenivå når deltakeren er under 12 år.
  • Uten erfaring? Hvis en ungdom eller omsorgstrengende voksen mangler klatreerfaring, må de ha med seg en voksen som er i stand til å klatre. Den voksne må gå gjennom sikkerhetsopplæringen men kan følge med fra bakkenivå etterpå hvis det viser seg å være forsvarlig.

Pris og servering:

Både inngangsbillett og leie av utstyr er gratis for påmeldte medlemmer. Forfriskninger er ikke inkludert. Parkens har en kafé som heter Klatretunet, men kaféen stenger cirka. kl. 16.30, så ta ev. med niste. Enkel snacks som brus, is, sjokolade og nøtter kan kjøpes i billett-/utstyshuset. Medbrakt mat må spises ute. Engangsgriller kan ikke benyttes – ta kontakt med parken for å se om grillene tennes den dagen.

Spørsmål? 

Hvis du har spørsmål, ta kontakt med oss ved å sende en epost til akershus@autismeforeningen.no. Du kan også ringe/sende en SMS til tlf. 48 05 01 78.

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer