Autismeforeningens vårkonferanse 12. april 2024

Livskvalitet, utredning, sosial kompetanse og stressmestring

Autismeforeningen inviterer fagpersoner, medlemmer og andre interesserte til en vårkonferanse for å øke kunnskapen om autisme. Vi vil også presentere vår nye kunnskapsbase: autismekunnskap.no. Bli med til Gamle Logen i Oslo 12. april for å faglig påfyll.

Program

Programmet på vårkonferansen er laget for å passe til deg som arbeider i skole-, og helsetjenesten eller innenfor andre fagfelt. Den er også for deg som selv har diagnose, deres familie og andre interesserte. Vårkonferansen er et heldagsseminar med tre dyktige foredragsholdere. Foredragene vil handle om blant annet forekomst, utredning og diagnostisering av Autismespekterdiagnose, stressmestring og sosial kompetanse.

Charlotte Samland Lund og Andre Berg-Sørli vil være konferansierer og lede oss gjennom dagen.

TidProgram
09.00Innsjekk
09.30Annette Drangsholt – Leder i Autismeforeningen ønsker
velkommen og introduserer konferansiererne
09.45Alexandra Havdahl – «Nevrodivergens, autisme og assosierte styrker og funksjonshemninger»
Alexandra Havdahl – «Gjenkjenning, utredning og diagnostisering av autisme og betydningen av interseksjonalitet»
ca. 10.30Pause (legges til rette ut fra når det passer i programmet)
Alexandra Havdahl – «Støtte og tilrettelegging for økt livstilfredshet, autonomi og helse»
11.45Lunsj
12.30Ingeborg Marie Halvorsen- «VIMO, et digitalt verktøy for å mestre sosiale ferdigheter»
13.30Pause 
13.45Stian Orm – «Autisme og stress»
14.45-15.15Avslutning med presentasjon av autismekunnskap.no

Foredragsholdere

Hege Gundersen

Hege Gundersen og er 54 år. Hun har 2 barn på 22 år. Hege har jobbet en del aktiviteter for barn og voksne med diagnoser, blant annet autisme. Hun har vært i Ressursgruppen i Autismeforeningen siden 2018, og har i den forbindelse deltatt forskjellige som blant annet Arendalsuka. Der hadde hun innledning til debatten om rettigheter og vedtak, og deltok i debatten.

Hege Tegler

Hege Tegler er markedssjef i Prima Assistanse. Hun har en datter med autisme som har BPA, og brenner for at flere skal få kjennskap til denne tjenesten og hva det kan bety for livskvaliteten til hele familier.

Geir Lippestad

Geir Lippestad er politiker, jurist og har selv erfaring med å være pappa til et barn med et hjelpebehov. Sammen med Prima Assistanse har han reist rundt i hele Norge for å lære opp kommuner i lovverket rundt BPA. For selv om BPA ble rettighetsfestet i 2015, er det fortsatt veldig ulik forvaltning og tolkning av lovverket.

Anne Borch

Anne Borch har ledet Norlandia BPA siden 2018, og har vært en nøkkelperson for utviklingen av tjenesten i selskapet. Anne har en dyp innsikt i tjenestens utforming, relevante lovverk, skreddersydde tilpasninger og hvilke muligheter som finnes.

Ruth Kjeldsen

Ruth Kjeldsen er styremedlem i Autismeforeningen og mor til fire barn hvorav to er på spekteret. Hun er utdannet spesialpedagog og jobber til daglig som rådgiver i PPT. Hun har i flere år hatt et stort engasjement for barn med autisme og hvilke faglige og sosiale vansker disse barna kan ha som kan føre til at de trekker seg bort fra skolen og utvikler ufrivillig skolefravær.

Ruth Gravdal

Ruth Gravdal er styremedlem i Autismeforeningen og mor til to voksne gutter. Den ene er på spekteret og har selv hatt skolevegring fra første skoledag i 1.klasse. Hun har jobbet i skolen i 35 år fra 1. klasse i barneskolen til 3. klasse vgs, 20 av årene på ungdomsskole. Nå har hun tatt steget videre og er rektor på en liten barneskole.

Konferansier

Hege Gundersen
Hege Tegler
Geir Lippestad
Anne Borch
Ruth Kjeldsen
Ruth Gravdal

Påmelding

Påmeldingsfrist er 5. april kl. 15.00

Medlemspris: 995 kr, inkluderer konferansen og lunsj
Pris for ikke-medlemmer: 1495 kr, inkluderer konferansen og lunsj

Dato: 12. april
Tidspunkt: 09:00-15:15
Sted: Gamle Logen – Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Påmelding gjøres i dette skjemaet:

Sted

Gamle Logen er en kulturperle og har gjennom historien vært et knutepunkt for små og store begivenheter. Bygget ble opprinnelig bygget som frimurerlosje , konsert- og festivitetslokale i 1836, etter idé og initiativ fra grev Wedel Jarlsberg.

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer