Valgomater og andre valgressurser (2015)

 
Mange trenger hjelp til å finne ut hvilket parti som stemmer best overens med sine egne verdier og meninger. I denne artikkelen finner du en oversikt over valgomater og andre relevante ressurser i forbindelse med kommune- og fylkestingvalg 2015. Husk å dele ressursene med personer med autisme/Asperger og andre som brenner for et mer autismevennlig samfunn.

Valgomater 

Valgomater kan ikke tenke for deg. De måler bare hvorvidt du har svart det samme som partiene på en rekke spørsmål. Ta ikke resultatene som et fasitsvar på hva du bør stemme på. Bruk heller spørsmålene og resultatene som et utgangspunkt til samtale, refleksjon og videre lesing.
Her er årets valgomater:

Flere valgomater legges ut her etter hvert som de lanseres, f.eks. fra Aftenposten, NRK, Dagbladet og Nettavisen (som har stått bak tidligere valgomater).
 

Partienes nettsider

Valgomatene baserer seg på partiprogrammene men i en forenklet, avkryssbar tolkning. For å finne ut mer om partienes ideologi og politikk, ta en titt på partienes nettsider:

Politiske partier er også tilgjengelige på sosiale medier som Facebook, YouTube og Twitter. Adressene til de største nasjonale partiene er lagt ut her.
 

Nyheter på tilpasset nivå

Informerte velgere er grunnsteinen i et demokrati, men vanlige aviser og nyhetssendinger passer ikke for alle. Heldigvis finnes det noen alternativer. Se oversikten her.
 

FFOs valgressurser

Autismeforeningen er blant 77 medlemsorganisasjoner i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon (FFO). Gode offentlige tjenester under og etter kommunereformen er en viktig sak for FFO i dette valgåret. Les mer om i «Robuste kommuner – for hvem?»  Flere valgressurser legges ut på www.ffo.no. Følg også med på Facebook og Twitter.
 

Tips oss om flere relevante ressurser som er politisk uavhengige!

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer