Utstilling med tema Autisme

”Dark garden: Wired in a different way – en poetisk inngang til autisme

Autisme er på mange måter en gåtefull tilstand. Den medfører blant annet vanskeligheter med sosial omgang. Samtidig kan den også innebære ekstraordinære talenter for eksempel innenfor matematikk eller musikk. I Dark Garden gir Andrew Carnie en fortolkning av autisme gjennom et fokus på sensitiv varhet og på repeterte, asosiale handlinger. Installasjonen er en frittstående bearbeiding av arbeidet til de engelske forskerne Francesca Happe og Uta Frith og deres forskningsteam. 

Andrew Carnie (f. 1957) er en anerkjent og aktiv britisk kunster. Gjennom flere tiår har han samarbeidet tett med forskere og vitenskapere og derigjennom bidratt til å skape nye bilder av virkeligheten. Carnies arbeider har vært utstilt på Science Museum, London, Natural History Museum, Rotterdam, Design Museum, Zürich, i Amnesty International Headquarters, London og en rekke andre steder.

Installasjonen er støttet av Extrastiftelsen Helse og Rehabilitering gjennom Rådet for psykisk helse.

Åpningen finner sted torsdag 13 september kl 1300, på Nasjonalt medisinsk museum/Norsk Teknisk Museum. Autismeforeningen deltar i åpningen.

Andrew Carnies kunstinstallasjon Dark garden: Wired in a different way gir en fortolkning av autisme. Utstillingen kan oppleves fra 13. september til 11. november på Teknisk museum.

Utstillingen kan oppleves fra 13. september til 11. november på Teknisk museum.

http://www.tekniskmuseum.no/utstillingene/aktuelle-utstillinger/641-andrew-carnie-dark-garden

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer