Velkommen til Tusenfryd og andre sommernyheter

Med forbehold om endringer

solVelkommen til Tusenfryd!  En av våre medlemsfamilier skal få besøk av et belgisk tv-team, og fylkeslaget ønsker å bruke anledningen til å øke bevissthet rundt autisme og samtidig gjøre noe hyggelig for medlemmene våre.  Derfor inviterer vi til besøk på Tusenfryd tirsdag 12. juni, ca. kl. 14

Antall gratis billetter er begrenset, men alle er velkomne.  Ingen blir presset til å stå fram i media med navn og nærbilde, og vi håper at mange av dere vil prioritere arrangementet.  En del detaljer er ikke helt fastsatt ennå, men meld din uforpliktende interesse nå ved å fylle ut dette skjemaet.  De som har meldt sin interesse blir kontaktet av fylkeslaget når vi er ferdig med forhandlingene mellom oss, tv-teamet og Tusenfryd.

Sommeravslutninger i foreldregruppene.  Felleskap, forståelse og hjelp til å mestre hverdagen er nøkkelordene i foreldregruppene våre, og vi sier alltid hjertelig velkommen til nye medlemmer — uansett hvor de bor eller hvilken diagnose barnet har.  Noen deltar faktisk før diagnosen blir satt, for å få støtte i utredningsperioden.  Vi håper at mange nye og «gamle» medlemmer vil prioritere våre lokale foreldregruppetreff før sommerferien starter:

– 6. juni – Eidsvoll
7. juni – Lillestrøm
9. juni – båttur arrangert av Oslo fylkeslag
22. juni – familietreff i Eidsvoll
– 26. juni – Ski (for hele familien) 

Autisme på NRK2.  Louis Theroux lager dokumentarfilmer fra «ekstreme miljøer.»  Mandag 11. juni viser NRK2 episoden hvor han møter personer med autisme i alle aldre.  Vi får bl.a. bli kjent med en skole i New Jersey som bruker avanserte metoder.  Episoden går i reprise tirsdag 12. juni og på nett-tv.  

Sommerens nye bok fra Spiss.  «Utviklingsforstyrrelser, sårbarheter og tiltak» er skrevet av Bo Hejlskov Elvén, Hanne Veje og Henning Beier.  Alle tre har erfaring både som fagpersoner og som pårørende.  Et stort poeng i Del I er at funksjonshemninger skapes i møtet mellom krav og sårbarhet/funksjonsannerledeshet — enten personen har autisme/Asperger, ADHD, Tourette, OCD, dysleksi, og/eller en kombinasjon av slike diagnoser.  Del II utdyper forskjellige sårbarheter/ symptomområder, og Del III beskriver tiltak.  Boka inneholder også sjekklister.  Gå til innholdsfortegnelsen.  Les mer på www.spiss.no. 

Nåværende og tidligere lærlinger på yrkesfag (og kandidater) kan hjelpe andre med funksjons- nedsettelser ved å delta på forskning. Organisasjonen Unge funksjonshemmede prøver å finne ut om mennesker med ulike vansker/diagnoser får seg lærlingeplass, og hvilke utfordringer de eventuelt møter rundt dette. De søker etter lærlinger som kan intervjues om temaet. Ta kontakt før 20. juni.  Les mer her. Andre forskningsmuligheter finner du her.

Nytt fritidstilbud.  Strømmen IF skal starte et fotballag for ungdommer med nedsatt funksjonsevne (gutter og jenter på ca. 13 år og oppover). De har midler og trener på plass, og treningen skal foregå på Strømmen. Nå trenger de bare spillere! Vil du bli med fra starten? Ta kontakt med Vanja på vsortn@online.no. Andre tips finner du i vår oversikt over faste fritidstilbud.  

Sykling.  I «Klar, ferdig, sykle!» kan du lese om mestring av sykkelferdigheter, og i «Sykkelglede for alle» kan du lese om spesialsykler og -utstyr. Tips: Tre hjelpemiddelfirmaer samarbeider på å arrangere utprøvingsdager i juni.   

Øyvind Mund og Donkeyboy står på scenen under årets Stolthetsparade lørdag 9. juni i Oslo.  Ingen påmelding, og deltakerne får en gratis t-skjorte.  Øyvind Mund ønsker velkommen kl. 11.25, opptoget starter kl. 12 og konserten starter kl. 12.50.  Andre tips finner du i oversikten over sommerleirer og festivaler (f.eks. Morodalsfestivalen med artist Atle Pettersen).   

Les flere nyheter på facebooksiden vår.

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer