Sommerlesning 2009

Månedens tema:  Sommerlesning 2009

Obs!  Autismeforeningen i Norge, Akershus fylkeslag er ikke ansvarlig for innhold på eksterne lenker.  Kjøp og bestilling fra nettbutikkene gjøres på eget ansvar.

Lyst på noe å lese i sommerferien?  Her finner du både boktips og linker til interessante artikler.

 

Del på Facebook

Nyheter

Alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK).  Stortinget vedtok i mai et forslag som skal sikre barn, unge og voksne med kommunikasjonsvansker utvidede rettigheter.

Ny  rapport fra iPhone prosjektet

Artikler

Da Iris Johansson (64) var barn, kunne hun sitte i timevis alene og vagge. Nå holder hun foredrag om hvordan autisme oppleves fra innsida.  Du kan lese boka hennes "En annerledes barndom" eller bli litt kjent med henne først gjennom disse artiklene i Dagbladet og magasinet Voksne for barn.

Solskinnshistorie om en tenåring som var "den sinteste autisten i hele Nordland" som barnehagebarn men er nå en flink elev og arbeidstaker.  Gå til artikkelen.

Asperger syndrom og vennskap.  "Jeg vil være den jeg er" er en klassiker skrevet av Nils Kaland.  Gå til artikkelen.

Inkludering er temaet til masteroppgaven til Torunn Sørestad.  Hun har et nyttig system for å tenke helhetlig rundt tilpasset opplæring og inkludering av barn med autisme.  Anbefales!  Gå til masteroppgaven.

Lyst på en ny bok?  Lyst på å lære noe nytt?

Å utforske følelser:  Kognitiv atferdsterapi for sinnemestring av Tony Attwood, Australias fremste ekspert på Asperger syndrom og høytfungerende autisme.  Boka er oversatt av psykolog Jon Fauskanger Bjåstad, som holdt et foredrag om temaet i mars.  Lysarkene fra foredraget er tilgjengelige på http://tinyurl.com/kat-lysark.  Boka finnes også i en utgave som fokuserer på angst (Å utforske følelser:  Kognitiv atferdsterpi for angstmestring). 

Aktivitetsplaner for barn med autisme:  Trening av selvstendig atferd av Lynn E. McClannahan og Patricia J. Krantz.  (ISBN:  9788205385559).

Persepsjon hos personer med autisme og Asperger-syndrom, av Olga Bogdashina.  Boka handler om de sensoriske og perseptsuelle erfaringene og følsomhetene som er vanlig hos mennesker med autismespekterdiagnoser og inneholder et kartleggings-hefte.  Gå til linken og rull ned for å finne bestillingsinformasjon og mer om boka.

Annorlunda barnbarn av Monica Klasén McGrath  (ISBN: 9189091485)

Prosjekt "Individuell plan = Brukers plan" er et gratis e-læringskurs utviklet av Nasjonalt kompetansesenter for læring og mestring i samarbeid med diverse brukerorganisasjoner.  Du kan ta kurset på nettet eller bestille et gratis hefte med CD. 

 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer