Rapport fra besøk på Sansesenteret på Frisklivssenteret i Porsgrunn

Rapport fra besøk på Sansesenteret på Frisklivssenteret i Porsgrunn
Søndag 2.juni kl.12.00-16.00:


En flott dag på Sansesenteret i Porsgrunn! Utrolig hyggelig at så mange fant veien til Frisklivssenteret denne søndagen! Store og små fikk stimulert sine ulike sanser i de 6 ulike snoezelenrommene som er malt i fargene hvitt, rødt, blått, grønt, gult og sort.

 


Gult rom
Gul farge gir en varm fornemmelse. Fargen fremmer initiativ og gjør mennesket våken.
Gult stimulerer innlæringsevnen, men den kan også stresse et menneske.
Et musikk- og lydsnuserom

Rødt rom
Rødt er en varm farge. Fargen øker hjertevirksomheten og blodsirkulasjonen. Rødt er kjærlighetens farge. Den utløser behov for lunhet og tilbaketrekning. Et døserom.

Grønt rom
Det grønne rommet stimulerer til fysisk aktivitet og lek . Et snuserom for balanse og muskel/leddsansen.

Sort rom
Fluoriserende lys og fiberoptik gir svaksynte fargeopplevelser de ellers ikke kan få. Et snuserom for syns- og berøringssansen.

Blått rom
Blått virker svalt og av-slappende på kroppen. Blått påvirker intellektet og de kognitive prosesser, og fargen knytter men-nesker tett sammen.
Et snuse- og døserom.

Hvitt rom
Det hvite rommet er det meste populære snoezelenrommet. Innbyr til ro, avslapning, nærhet og stillhet. Et døserom, men også ideelt for musikklytting eller meditasjon.

De ulike fargene fremkaller visstnok ulike kjemiske reaksjoner i hjernen og farger får oss til å reagere både psykisk og fysisk. Inventaret  og utstyret i rommene skal stimulere sansene med følbare inntrykk, musikk, lyd, vibrasjoner, ulike dufter og lyseffekter.

Det hadde ihvertfall tilsynelatende god effekt på flere av de voksne! Med både hengekøye, vannseng og massasjestol, var det flere som brukte muligheten til også å slappe av.

 

Bildene sier mer enn ord!

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer