Nå nærmer det seg medlemssamlingen, og vi gleder oss til å treffe dere! Vi har planlagt en helg full av aktiviteter som vi håper vil gi dere gode minner. Det blir uteaktiviteter, badeland, bowling, spill og leker for både voksne, ungdom og barn i foreningen vår.
Pers hotell er stort, med mange lange ganger og rommene har forskjellige standard. Vi har fordelt rommene etter hvor mange som reiser sammen og behov. Vi vil markere ganger og rom med skilt, men ta kontakt dersom du har innspill på hvordan ting kan bli bedre.
Himmeljegerne er historien om lillebror Lars Martin som tar med sin multihandikappede storebror Simen på ekspedisjoner over hele verden. Etter 3 år med trening og tilrettelegging dro brødrene i 2013 til Nordvestpassasjen og la ut på en 430 kilometer, 23 dager lang skitur med minus 20 i gjennomsnitt. Simens bestevenn Mads ble i 2014 spurt om å være med på enn 370 kilometer lang kanoekspedisjon gjennom Yukons villmark, der bjørn, ulv, gigantiske laks og muligheten til å finne gull er stor motivasjon for enda en ny opptreningsperiode.
Lars Martin leder foredraget og støttes Simen og Mads, samt stiller spørsmålet: «Hva har egentlig Simen og Mads igjen for årene med trening og turer, både fysisk og psykisk?» og «Hvorfor gidder lillebror Lars Martin å jobbe 2,5 år for at Simen skal kunne gjennomføre en ekspedisjon, hva er motivasjonen?».
De vil også presentere noe av arbeidet de har gjort ved tidligere leirer og arrangement for foreningen. De vil også vise bilder og videoer av mulige aktiviteter som deltakerne på Gol-konferansen kan delta på i løpet av helgen.
– Lars Martin Tannæs-Fjeld, Simen Tannæs-Fjeld og Mads Andreassen fra Himmeljegerne
Ufrivillig skolefravær har blitt et stort tema i den offentlige samtalen om skolen, men diskusjonen preges fortsatt mye av skyldfordeling og enkle løsninger. I dette foredraget kommer jeg til å snakke om faglige tilnærminger til utfordringene, skammen og sorgen, men mest på mulighetene som ligger i samarbeid, gode holdninger og en aktiv, koordinert, kunnskapsbasert tilnærming.
– Peder Kjøs
Etter foredraget blir det en scenesamtale med fokus på pårørenderollen og på annerledeshet ved autisme og de utfordringene som følger med for foreldre, søsken og andre nærpersoner. Det blir også anledning til å stille spørsmål fra salen.
– Peder Kjøs
Organisering og tilpasning av tjenester til personer med komplekse og sammensatte vansker kan være utfordrende både for familiene deres og hjelpeapparatet. Ved samarbeidsproblemer og konflikt er vi som jobber i hjelpeapparatet godt kjent med hvordan det oppleves for oss. Men hvordan oppleves dette for foreldrene? Foredraget vil presentere funn fra et nylig gjennomført forskningsprosjekt ledet av PhD/psykologspesialist Arvid Nikolai Kildahl. I dette prosjektet har forskerne intervjuet åtte foreldre til unge voksne med autisme, utviklingshemming og komplekse/sammensatte tilleggsvansker, som alle hadde opplevd alvorlig konflikt med hjelpeapparatet. Hva opplevde foreldrene at var årsaken til at det ble konflikt? Hvordan opplevdes konflikten for dem? Og hvordan har det påvirket dem i ettertid? I forlengelsen av disse funnene vil Eva Alexandra Fürst, som er medforsker i prosjektet, fortelle om sine erfaringer med konflikt med hjelpeapparatet.
– Arvid Nikolai Kildahl og Eva Alexandra Fürst
Et intervju-basert foredrag! Der Pål deler sine erfaringer, samt erfaringsutveksling på ulike utfordringer og problemstillinger med det å ha «Autismediagnose».
– Pål Munch-Ellingsen og Per Wilhelmsen
Hva er spesialisthelsetjenestens sine oppgaver ovenfor personer med «Autismediagnose», og videre samhandling med primærhelsetjenesten. Et særlig blikk på mestring i hverdagen og alternative strategier.
– Per Wilhelmsen
De skal fortelle om mulighetene BPA kan gi for mer likestilte liv for barn og voksne som har behov for tjenesten. De vil også belyse utfordringer og ikke minst komme innom rettigheter og lovverk.
– Hege Tegler og Geir Lippestad
Noen mener og uttaler; «en skal ikke vekke bjørnen som sover»
Gjennom internasjonale konvensjoner og nasjonale planer er vi forpliktet til å sikre at det ikke legges unødige hindringer i veien for at personer med utviklingsforstyrrelser skal ha et godt seksualliv – også hvor det i enkelte tilfeller kan nedprioriteres av organisatoriske hensyn.
Nærpersoner til personer med autisme kan ha ønske om bistand til vurdering av tilpassede tiltak for å møte utfordringer med seksuell atferd i ulike situasjoner. Personer (uavhengig av diagnose) har rett til et seksuelt liv. Dersom behovene for tilpasset informasjon og tilrettelegging ikke møtes godt nok, kan vansker med å sette grenser for sitt eget uttrykk og risiko for å begå mulige overtramp oppstå. Mulighetene for selv å verge seg mot risikosituasjoner kan også bli redusert. Mangelfull informasjon eller ikke godt nok tilpasset informasjon eller tilrettelegging kan komme til uttrykk som seksuell frustrasjon og seksuell «skjevutvikling» (vanskelige/krevende/farlige eller lite sosialt akseptable parafilier mv).
Generelt sett er det behov for bistand til systematisk vurdering av kunnskap om seksuell atferd og seksuelle uttrykk, samt råd om eventuelle tilpassende strategier for å møte utfordringer. I daglig samhandling kan det oppleves som utfordrende å forstå, tolke og analysere atferd, spesielt seksualisert atferd. De fleste utfordringer har sitt motstykke i muligheter for endringer til bedre tilpasset atferd.
Innhold:
Presentasjonen belyser følgende emner;
Seksuell helse – et gode for enkelte eller noen for alle?
Seksualitet, vi er seksuelle fra vugge til grav – seksuell utvikling/seksuell skjevutvikling
Autisme og seksualitet
Konkrete tips – hva bør vi gjøre og veien videre.
– Terje Wårheim
I dette foredraget vil Alexandra Havdahl drøfte en rekke faktorer som kan bidra til forskjeller i oppdagelse, diagnostisering og oppfølging av personer på autismespekteret. Hun vil belyse hva forskningen viser om hvordan geografisk bosted, familiebakgrunn, kjønn og tilleggstilstander kan henge sammen med tilgangen til og kvaliteten på tjenestetilbud. Kjennskap til disse faktorene kan bidra til å fremme mer likeverdige tjenestetilbud for alle personer på autismespekteret.
– Alexandra Havdahl
På konferansen vil hun snakke om det å få diagnose i voksen alder og veien videre derfra. Hun er opptatt av å formidle kunnskap og erfaringer om hvordan det er å leve med autismespekterdiagnose basert både på egne opplevelser og møter med andre på autismespekteret.
– Torhild Jåvold
Søvn er ofte vanskelig for mennesker med ASD, både barn og voksne. En vil gå igjennom vanlige utfordringer, men ha hovedfokus på hva man kan gjøre for å bedre søvn. Det enkle er ofte det beste, og en vil gå igjennom det grunnleggende med fokus på gode søvnrutiner. Vi vil gå igjennom anbefalinger og råd til bedre søvn på en autismetilpasset måte. Videre vil en gå igjennom bruk av melatonin kan brukes for å understøtte god søvn, samt hva man bør være oppmerksom på ved bruk av melatonin i forskjellige former. Det vil bli satt av god tid til spørsmål og diskusjon.
– Maj-Britt Posserud
Ruth Gravdal og Ruth Kjeldsen skal snakke litt om hvordan en bør tilrettelegge for barn og unge med nevro diverse utfordringer. Ufrivillig skolefravær stiger, våre barn og unge må bli møtt med forståelse og kompetanse i klasserommene.
– Ruth Gravdal og Ruth Kjeldsen
I Abilia har de en rekke produkter som går under tids- og planleggingssystemer. Hun vil gjennomgå produkter i deres sortiment, se på de ulike funksjonene og mulighetene de ulike produktene har. Hoved fokus vil være på produkter som er på rammeavtale med NAV Hjelpemiddelsentral og hva dette innebærer.
– Kine Stokstad Nilsen
‘’Å LEVE MED AUTISME’’ er et personlig og nært foredrag, hvor Laura Avila tar for seg både utfor dringene som følger en autisme diagnose, men også de positive sidene ved å være menneske med funksjonsvariasjoner. Laura har en bache lorgrad i statsvitenskap, og studerer nå for å bli bibliotekar. I g jennom mange år har hun vært politisk aktivt for Arbeiderpartiet, og for Amnesty International. Idag er hun medlem av partiet Sentrum, og nestleder i Autismeforeningen i Akershus. Laura Avila’s engasjement for å forbedre livskvaliteten for mennesker med autisme, og andre diagnoser er drivkraften bak alt det hun gjør.
– Laura Avila
Olav jobber som konsulent for mangfold, inkludering og i Oslo kommune. Han har selv en autismediagose og brenner for å skape et mer åpent og inkluderende samfunn. Olav vil forteller om sin egen vei inn i arbeidslivet, fra å selv stå utenfor til å nå jobbe å gjøre Oslo kommune til en mest mulig inkluderende arbeidsgiver. Han er lidenskapelig opptatt av foto og kommer også til å være med gjennom hele mediesamlingen som fotograf.
– Olav Halland
Hege skal snakke litt om det å ha barn med diagnose da begge hennes barn har diagnoser som har vært ganske krevende. At dette har vært krevende er mye fordi de har forskjellige diagnoser som går i 2 ytterkanter.
– Hege Gundersen
Et spennende foredrag der de ulike tjenestene setter litt opp mot hverandre, og snakker om ulike erfaringer innenfor tjenesteområdene?
– Anne Borch
Les mer om alle de spennende foredragsholderen her
Autismeforskning og brukermedvirkning i forskningen.
Her vil forskere fra Autismestudien og PsychGen Senter ved Folkehelseinstituttet (FHI) være tilgjengelige for å fortelle om pågående forskningsprosjekter, svare på spørsmål og lytte til innspill om hvordan deres forskning kan bidra til bedre tidlig oppdagelse og oppfølging. De vil også informere om muligheter for å medvirke til forskning på autisme og nevroutvikling. De ser frem til å møte dere og høre deres perspektiver!
Bernt Glaser
Bernt er doktorgradsstipendiat i forskningsgruppen til Alexandra Havdahl ved Lovisenberg sykehus og PsychGen Senter ved Folkehelseinstituttet (FHI). Hans doktorgradsprosjekt har som mål å øke kunnskapen om faktorer som bidrar til velvære, livstilfredshet og psykisk helse blant barn og unge på autismespekteret, samt deres foreldre og søsken. Han er engasjert i åpen vitenskap og brukermedvirkning i forskning.
Anastasia Izotova
Anastasia er doktorgradsstipendiat i forskningsgruppen til Alexandra Havdahl ved Lovisenberg sykehus og PsychGen Senter ved Folkehelseinstituttet (FHI). Hennes doktorgradsprosjekt har som mål å øke kunnskapen om utviklingen av selvskading blant barn og unge i Norge, både med og uten diagnoser i autismespekteret. Prosjektplanen ble utarbeidet basert på intervjuer med personer som selvskadet som barn. Anastasia er en del av arbeidsgruppen for brukermedvirkning ved PsychGen Senter og Autismestudien.
Alexandra Havdahl
Alexandra leder Autismestudien og PsychGen Senter ved Folkehelseinstituttet (FHI), er forskningsgruppeleder ved Lovisenberg sykehus, og Professor ved Universitetet i Oslo. Les mer om henne under foredragsholdere her.
De mener at BPA gir mennesker frihet til å leve og er en av Norges største leverandører av BPA.
De er samtidig en nær og personlig leverandør, som setter pris på og kjenner hvert enkelt menneske som har ordningen sin hos dem.
For å være en nær leverandør har de 13 lokale kontorer i hele landet. Her jobber det lokale BPA-rådgivere, som har spisskompetanse på sitt område. De har tilgjengelige systemer, gir god opplæring, tett oppfølging og stiller med sand for å svare på spørsmål om din BPA-reise. Her møter du blant annet Fowzia Said Hassan.
Fowzia Said Hassan
Fowzia jobber som minoritetskonsulent i Prima Assistanse, og har en stor BPA-ordning hun er leder for. Hun har en sønn med et omfattende hjelpebehov og brenner for at BPA skal bli et mer tilgjengelig hjelpemiddel for flere i målgruppen.
Ønsker å viser frem en rekke digitale produkter som går under tids- og planleggingshjelpemidler man kan søke om å få gjennom NAV.
På standen vil man få muligheten til å se de ulike funksjonene og mulighetene de ulike produktene har. Fokus vil være på kalender- og tidshjelpemider som MEMOplanner, HandiKalender og MEMOtimer. Dette er enkle hjelpemidler for å få bedre struktur og oversikt, og ulike former for konkretisering og visualisering bidrar til dette.
Disse produktene er prisforhandlet med NAV, som betyr at man kan søke NAV hjelpemiddelsentraler om å få disse på gratis varig utlån. Flere av produktene vil være tilgjengelig om man ønsker å ta en nærmere kikk.
Kine Stokstad Nilsen
Kine vil være på sand deler av lørdagen. Les mer om henne under foredragsholdere her.
«De tilbyr individuelt tilpassede tjenester preget av høy kvalitet og kompetanse. Med profesjonelt lederskap arbeider de for et godt liv, hver dag i samhandling med deres kunder og oppdragsgivere.»
Norlandia Care drifter sykehjem, pasienthotell, BPA og hjemmeomsorg i Norge, Sverige og Finland.
På stand vil de gi informasjon om BPA, svare på spørsmål og veilede pårørende i hvilke muligheter BPA kan gi.
Eva Nyberget
Eva vil være tilstede på sand. Hun har vært BPA-rådgiver i Norlandia siden januar 2020, og har flere års erfaring som BPA-assistent i flere ulike BPA-ordninger. Hennes breddekompetanse gjør at hun har en unik innsikt i tjenesten, og er svært god i å veilede arbeidsledere i å skape en velfungerende og effektiv BPA ordning.
Gjennom helgen vil det arrangeres et bredt og variert program av inne og ute aktiviteter. I år har vi fått med oss Himmeljegerne som vil holde i ulike ute aktiviteter og vann aktiviteter gjennom hele helgen. Mangen av disse aktiviteten krever påmelding i forkant. Hvilke av disse det gjelder vil dere kunne finne mer informasjon om under vær aktivitetsbeskrivelse.
Mangen av de ulike tilbudene vil foregå parallelt så her må det prioriteres etter
ønsker og behov. De ulike tilbudene er beskrevet kortfattet under.
Oppdatert informasjon om når inne aktivitetsrommene er bemannet finner dere i programmet.
Det er kun lov til å melde seg på en gang per aktivitet.
NB! Foreldre har selv ansvar for sine barn under hele samlingen. Barn som er store og selvstendige nok kan delta på aktiviteter uten en foresatt.
Vi anbefaler at alle barn har telefonnummer til en foresatt skrevet på sitt navnekort som man får utdelt ved registrering eller skrevet med kulepenn på armen.
Inne på Pers Hotell ved et av bassengene i badelandet er det mulig å prøve SUP-brett som er padlebrett konstruert for å stå på når man padler. Det kan selvfølgelig tilpasse padlingen til egen nivå og padle sittende eller liggende på magen hvis man vil. Det vil også være mulig å prøve tråkajakk som gir stor trygghet og stor mestringsfølelse for alle som prøver.
Krever påmelding: Det settes opp times intervaller: 9:00-11:00 og 18:45-20:30 lørdag.
Passer for: Barn/Ungdom/Familie
Ledet av Rikard Fjeld fra Himmeljegerne: 91 32 48 27
Friluftskunnskap er en aktivitet som har vært en stor suksess ved tidligere leir-samlinger for Himmeljegerne. Bålkunnskap, friluftslivskunnskap og førstehjelpskunnskap er de grunnleggende temaene. Hvis man vil kan man forsøke seg på å fyre sitt eget bål med tennstål etter å ha vært med på å sage av en kubbe, kløyver kubben til ved, splitte veden til små fliser og deretter kjenne varmen fra bålet man har lagd selv, eller vært med på å lage.
Krever påmelding: Det settes opp times intervaller på dagtid lørdag 9:30 – 17:30
Passer for: Barn/Ungdom/Familie
Ledet av Christian Magnus Bothner fra Himmeljegerne: 97 59 45 79
Sven Erik som driver Bergvang Gård i Asker stiller med 6 alpakkaer på Pers hotell. Alpakkaene vil være innhegnet på et eget område på parkeringsplassen og mindre grupper kan bli med inn til Alpakkaene for å mate og klappe dyrene. Det vil også være mulig å leie Alpakkaer på tur.
Krever påmelding: Det settes opp times intervaller på dagtid lørdag 9:30 – 15:00
Passer for: Barn/Ungdom/Familie
Ledet av Lars Martin Tannæs-Fjeld fra Himmeljegerne: 41 90 46 26
Hallingmo frisbeegolfbane ligger 500 meter fra hotellet. Banen består av to runder fordelt på 12 hull, en enklere runde og en mer utfordrende. Besøk banen for å oppleve en morsom og utfordrende runde med frisbeegolf, eller for å nyte en rolig tur i naturen.
Krever påmelding: Det settes opp times intervaller på dagtid lørdag 9:30 – 17:30 og søndag 9:30 – 11:30.
Hvor:
Passer for: Barn/Ungdom/Familie
Ledes av Ivar Melby fra Himmeljegerne: 48 95 61 38
På Skaga ridesenter er det mulig å være med å ri på hester på en ridebane. Irene er autorisert ridelærer og veileder alle som vil prøve. Man kan også være med for å se på hestene og stelle hestene hvis man vil.
Denne aktiviteten vil foregår et stykke unna hotellet og transport er nødvending. Det settes opp buss tilbud til denne aktiviteten.
Det er også mulig å kjøre egen bil. Det skal være gode parkeringsmuligheter på stedet.
Adresse og veibeskrivelse: Skaga Ridesenter, Skagavegen 18, 3550 Gol
Krever påmelding: Det settes opp times intervaller på dagtid lørdag 9:30 – 17:30 og søndag 9:30 – 12:00.
Passer for: Barn/Ungdom/Voksne
Ledes av Lars Martin Tannæs-Fjeld fra Himmeljegerne: 41 90 46 26
Vi får besøk av 2 hundekjørere fra Norges hundekjørerforbund. Hundene og hundekjørerne har bred erfaring med hundevognsturer for større grupper. I tillegg til selve hundekjøringen vil det være mulighet for å klappe hundene, gi hundene mat og vann. Det er også muligheter for å snørekjøre med sparkesykkel og hund.
Sted for hundekjøringen er endret til grusveier ved Gol Idrettsarena som ligger 500 meter fra hotellet ikke langt fra frisbeegolfbanen.
Busstransport er da ikke nødvendig og utgår.
Krever påmelding: Det settes opp times intervaller på dagtid lørdag 9:30 – 17:30 og søndag 9:30 – 12:00.
Passer for: Barn/Ungdom/Familie
Ledes av Werner Eilertsen: 91 99 29 93
Himmeljegerne naturorientering består av 15 poster alle som er med kan gå rundt for å lete. På hver post er det oppdrag som enten er spørsmål, samarbeidsoppgaver. Postene kan også være føleposer med f. eks kongler eller steiner oppi som deltakerne skal finne ut svaret på hva er. Aktiviteten leder deltakerne på en liten runde med base fra Pers Hotell.
Krever ikke påmelding: søndag 9:30 – 12:00
Passer for: Barn/Ungdom/Voksne
Ledes av Christian Bothner, 97 59 45 79 og Lars Martin Tannæs-Fjeld, 41 90 46 26
Vi samles i lavvoen på parkeringsplass utenfor hotellet der vi samarbeider om å lage enkel bålmat. Vi lager også land-art/naturkunst. Deretter lage kveldsdessert som varmes på bålet/gassbrenner inne i lavvo. Kveldsdessert kan være sjokoladefylt banan, grillet eple eller appelsinsjokoladekake.
Krever ikke påmelding: fredag 15.00 – 21.00 og lørdag 19.30-21.00
Passer for: Barn/Ungdom/Voksne
Ledes av Christian Bothner, 97 59 45 79 og Lars Martin Tannæs-Fjeld, 41 90 46 26
Badelandet holdes av kun for Autismeforeningens medlemmer fredag mellom 15:00 -19.00 og søndag mellom 9:00 – 11:00
Når det gjelder badelandet er det fullt mulig å benytte dette tilbudet hele helgen ut over oppsatte tider. Det er kun satt opp i programmet fordi vi får tilgang på bassenget kun for våre medlemmer i disse tidsrommene.
Vi anbefaler at dere skifter til badetøy på rommene da garderobene har begrenset skapplass. Ekstra håndklær fås i inngangen.
Hvor: Inngang Palmehagen ved rom 007 i 1U. etg.
Passer for: Barn, ungdom og voksne. Barn under 16 år må være i følge av voksne.
Kinoen vil være åpent fredag mellom 15.00 – 22.30 og lørdag mellom 18.40 – 22.00.
Filmprogram
Fredag
15:00 – 16:30 The emoji movie
16:30 – 17:00 Over hekken
17:00 – 18:55 Syng 2
18:55 – 20:30 Alvin og gjengen
20:30 – 22:30 Charlie og sjokoladefabrikken
Lørdag
18:40 – 20:30 Encanto
20:30 – 22:20 Vaiana
Hvor: Auditoriet (3 etg.)
Krever ikke påmelding
Passer for: Barn/Ungdom
Det holdes av baner kun for Autismeforeningen medlemmer fredag og lørdag mellom 18:00 -22.00
I disse periodene vil det være gratis for våre medlemmer.
Krever påmelding: Banene må reserveres i resepsjonen på hotellet.
Hvor: Pers hotel i 2U etg. B
Passer for: Barn/Ungdom/Voksne
Her legges det opp til rolige aktiviteter som tegning, lego og perling.
Dersom man er alene med barnet og trenger avlastning for å kunne dra på foredrag, er det mulig og ta kontakt og avtale passing i forkant.
Barn kan ta med egne leker, hvis de vil det.
Hvor: Studiesenteret (2.etg.)
Passer for: Barn under 12 år
Det settes opp et eget gamingrom på hotellet, så dersom noen har lys til å game sammen med andre, er det mulig å ta med sitt eget gamingutstyr og koble seg opp.
Det står 3 skjermer til disposisjon.
Krever ikke påmelding
Hvor: Seminar (2 etg.)
Passer for: Barn/Ungdom
I dette hobbyrommet legges det opp til rolige aktiviteter, som tegning, perling og ulike leker.
Krever ikke påmelding
Hvor: Symposium (ved Bjørnehallen i 1U. etg.)
Passer for: Barn over 12 år
Det holdes Sing along lørdag mellom 18:30 – 21:00
Krever ikke påmelding
Hvor: Bar (2. etg.)
Passer for: Barn/Ungdom/Voksne
Rom: Konferansesal Bjørnehallen / Konferansesal Auditoriet / Restaurant
15:00 – 18:00 – Ankomst og innsjekk
17:00 – 19:00 – Middagsbuffet tidlig
18:40 – 18:50 – Åpning
18:50 – 19:50 – Utfordring, mestring og glede – Lars Martin Tannæs- Fjeld, Simen Tannæs-Fjeld og Mads Andreassen fra Himmeljegerne
19:30 – 21:30 – Middagsbuffet sen
07:00 – 10:00 – Frokostbuffet
09:30 – 10:20 – BP-hva? Hva er brukerstyrt personlig assistanse? – Hege Tegler og Geir Lippestad
09:30 – 10:20 – Samtale med fokus på refleksjoner og erfaringer – Pål Munch Ellingsen og Per Wilhelmse
10:20 – 10:40 – Pause
10:40 – 11:30 – Ufrivillig skolefravær – utfordrende foreldreroller – Peder Kjøs
10:40 -11:30 – Hjelpemidler for struktur og oversikt – Kine Stokstad Nilsen
11:30 – 13:00 – Lunsjbuffet tidlig
13:00 – 13:50 – Tidlig oppdagelse og oppfølging: Ulikheter i tjenestetilbud for personer på autismespekteret – Alexandra Havdahl
13:00 – 13:50 – Hvordan være gode nok forelder når utfordringene er store – Peder Kjøs
13:30 – 15:00 – Lunsjbuffet sen
13:50 – 14:10 – Pause
14:10 – 15:00 – Foreldres opplevelser av konflikt i hjelpeapparatet – Eva Alexandra Fürst og Arvid Nikolai Kildahl
14:10 – 15:00 – Søvnvansker hos personer med ASD. Hva kan vi gjøre for å hjelpe? – Maj-Britt Posserud
15:00 – 15:20 – Pause
15:20 – 16:00 – Autisme og seksuell helse del 1 – Terje Wårheim
15:20 – 16:00 – Autisme og BPA – skap muligheter gjennom tilpassede tjenester – Anne Borch
16:00 – 16:10 – Pause
16:10 – 17:00 – Autisme og seksuell helse 2 – Terje Wårheim
17:00 – 19:00 – Middagsbuffet tidlig
18:40 – 19.30 – Diagnose i voksen alder og veien videre – Torhild Jåvold
19:30 – 19:40 – Pause
19:30 – 21:30 – Middagsbuffet sent
19:40 – 20:30 – Hvordan er det å ha barn med diagnose – Hege Gundersen
07:00 – 10:00 – Frokostbuffet
09:30 – 10:20 – En forståelse om hva det vil si å ha ASD – hverdagsutfordringer og mulige måter å finne løsninger – Per Wilhelmsen
09:30 – 10:20 – Å leve med autime – Laura Avila
10:20 – 10:40 – Pause
10:40 – 11:30 – Inkluderende arbeidsliv – Olav Helland
10:40 – 11:30 – Tilrettelegging skole – Ruth Gravdal og Ruth Kjeldsen
11:00 – 12:30 – Lunsjbuffet tidlig
13:00 – 14:30 – Lunsjbuffet sen
13:30 – Tide for hjemreise / Avgang felles bussavgang Gardemoen/Oslo
Barn/Ungdom
15:00 – 22:30 – Kino – Auditoriet (3.etg.)
Barn
15:00 – 20:00 – Lekerom – Studiesenteret (2.etg.)
Ungdom
18:00 – 21:30 – Hobbyaktivitetsrom – Symposium (ved Bjørnehallen i 1U. etg.)
Barn/Ungdom /voksen
15:00 – 19:00 – Tropicana Badeland – (Kun åpent for Autismeforeningens medlemmer)
15:00 – 21:30 – Spillrom – Seminar (2. etg.)
18:00 – 22:00 – Pers Bowling – (Egen påmelding i resepsjonen 1. etg.)
Barn
09:30 – 19:30 – Lekerom – Studiesenteret (2.etg.)
Ungdom/Voksen
09:30 – 22:00 – Spillrom – Seminar (2. etg.)
Barn/Ungdom/Voksen
09:00 – 11:00 – Vannaktivitet Tropicana Badeland (Denne aktivitet krever påmelding)
09:30 – 21:30 – Hobbyaktivitetsrom – Symposium (ved Bjørnehallen i 1U. etg.)
18:00 – 22:00 – Pers Bowling (Egen påmelding i resepsjonen 1. etg.)
18:00 – 20:30 – Vannaktivitet Tropicana Badeland (Denne aktivitet krever påmelding)
18:40 – 22:20 – Kino – Auditoriet (3. etg.)
18:30 – 21:00 – Sing along – Bar (2. etg.)
Barn
09:30 – 12:00 – Lekerom – Studiesenteret (2. etg.)
Ungdom/Voksen
09:30 – 12:00 – Spillrom – Seminar (2. etg.)
09:30 – 12:00 – Hobbyaktivitetsrom – Symposium (ved Bjørnehallen i 1U. etg.)
Barn/Ungdom/Voksen
09:00 – 11:00 – Vannaktivitet Tropicana Badeland (Denne aktivitet krever påmelding)
Barn/Ungdom/Voksen
15:00 – 18:30 – Sosial aktivitet i lavvoen på P-plass utenfor hotellet
20:30 – 22:00 – Sosial aktivitet i lavvoen på P-plass utenfor hotellet
Felles transport hesteridning
08:50 – 09:30 (avreise 09:00) – fra Pers til Skaga Ridesenter
09:30 – 11:30 – Hesteridning Skaga Ridesenter (Denne aktivitet krever påmelding.)
Felles transport hesteridning
12:05 – 12:45 (avreise 12:15) – fra Pers til Skaga Ridesenter via Sataslåtten camping
12:45 – 14:45 – Hesteridning Skaga Ridesenter (Denne aktivitet krever påmelding.)
Felles transport hesteridning
15:15 – 15:55 (avreise 15:25) – fra Pers til Skaga Ridesenter via Sataslåtten camping
15:55 – 17:30 – Hesteridning Skaga Ridesenter (Denne aktivitet krever påmelding.)
Hundekjøring
09:30 – 17:30 – Hundekjøring Gol Idrettsarena (Denne aktivitet krever påmelding.)
Alpakka
09:30 – 15:00 – Alpakka – innhegning P-Plass Pers hotell. Mating, klapping, mulig kort leietur (Denne aktivitet krever påmelding.)
Friluft
09:30 – 16:30 – Frilufts-livskunnskap P-plass Pers hotell bålkunnskap, Land art (Naturkunst), lavvo (Denne aktivitet krever påmelding.)
Fresbee-golf
09:30 – 17:30 – Fresbee-golf Hallingmo. Møt opp utenfor hovedinngangen. (Denne aktivitet krever påmelding.)
Sosial aktivitet
19:30 – 21:00 – Sosial aktivitet i lavvoen på parkeringsplass utenfor hotellet
Felles transport hesteridning
08:50 – 09:30 (avreise 09:00) – Avreise fra Pers til Skaga Ridesenter
09:30 – 11:30 – Hesteridning Skaga Ridesenter (Denne aktivitet krever påmelding.)
Felles transport hesteridning
11:30 – 12:00 – (avreise fra Skaga Ridesenter til Pers Hotell)
Hundekjøring
09:30 – 12:00 – Hundekjøring ved Gol Idrettsarena (Denne aktivitet krever påmelding.)
Naturorientering
09:30 – 12:00 – Naturorientering med diverse poster P-plass Pers hotell
Fresbee-golf
09:30 – 12:00 – Fresbee-golf Hallingmo. Møt opp utenfor hovedinngangen. (Denne aktivitet krever påmelding.)
Til de aktivitetene som krever påmelding anbefaler vi dere og melder dere på raskt da det kun er begrenset med plasser.
Inn- og utsjekk
Det vil være innsjekk fredag 13. september mellom kl. 15:00 – kl. 18:00.
Utsjekk er søndag 15. september kl. 12:00
Vi anbefaler at dere pakker ut av rommet i god tid før dette tidspunktet. Det vil være mulig å sette fra seg bagasjen i resepsjonene.
Wifi
Wifi er åpent nettverk uten passord, men man må logge inn med e-post adresse.
Måltider
Tilrettelegging rundt måltider har vært viktig for å få til gode opplevelser. Behovene endres fra år til år og er individuelle, men brukererfaringer er lagt til grunn for hvordan vi legger til rette.
Det vil være frokost mellom: 7:00 og 10:00.
Det er vanligvis mest rolig i restauranten mellom 7:00 – 8:00 og travles mellom 9:00 -10:00.
Det settes opp to lunsj og middags buffet serveringer hver dag slik at det skal være mulig å få god plass i spisesalen til alle.
Fredag og lørdag:
17:00 – 19:00 Middagsbuffet tidlig
19:30 – 21:30 Middagsbuffet sen
Lørdag:
11:30 – 13:00 Lunsjbuffet tidlig
13:30 – 15:00 Lunsjbuffet sen
Søndag:
11:00 – 12:30 Lunsjbuffet tidlig
13:00 – 14:30 Lunsjbuffet sen
Det er lagt opp til at alle skal ha mulighet til å få med seg en av det to serveringene, men vi anbefale at de som skal delta på eksterne aktiviteter gjerne lager seg en matpakke.
Snacks og daglivarebutikk
Det vil også bli servert litt snackmat ved lavvoen for de som deltar på noen av disse aktiviteten, om det blir lenge mellom måltidene.
Det ligger flere cafeer i nærheten og nærmeste dagligvarebutikk er Spar 6 min å gå fra hotellet. Adresse: Furuveien 6, 3550 Gol
Praktisk om hotell
Vi minner om at faktura for egenandelen til samlingen som, er sendt dere må være betalt og mottatt før 13.9.2024.
Egenandelen dekker følgende utgifter for fordeltakerne:
Dersom du kommer med bil er det gratis parkering ved hotellet. Sjekk i resepsjonen om du er usikker på hvor du kan parkere.
Klikk deg inn og les mer er de ulike transportmuligheten som finnes her.
NB! Det fortsatt noen ledige plasser på fellesbussen fra/til Gardemoen/Oslo.
Fotograf Olav Helland vil bistå oss med å ta bilder gjennom helgen så om du ønsker å reserverende deg mot deling av disse bildene så hensyntar vi selvfølgelig dette.
Vi ber dere derfor vennligst om å gå inn å fylle ut dette samtykkeskjema her.
Det fins flere stillerom og områder tilgjengelig til de som trenger det.
– Grupperom 1 Studiesenteret (ved lekerom 2. etg.)
– Grupperom 1 (ved Bjørnehallen 1U. etg.)
– Stilleområder i Bar (2. etg.)
Det deles ut snakke-armbånd med grønn og rød side. Dersom noen har det på seg med rød side opp betyr det at de ikke ønsker å snakke, med mindre de selv starter samtalen.
Ørepropper kan utdeles for de som trenger det.
Det vil være mulig å kjøpe solsikke produkter i informasjons disken ved resepsjonen.
Det koster kr 30, – for kort og kr 20,- for pins og armbånd.
Informasjonsdisk og ansvarlige
Ansvarlige for medlemssamlingen er Sentralstyret og sekretariatet i Autismeforeningen i Norge. Vi har på oss hvite og mørkeblå T-shirts.
Vår egen informasjonsdisk vil være bemannet på dagtid, der dere kan få praktisk informasjon og hjelp ved nødsituasjoner. Dersom dere ikke finner noen i disken kan dere kontakte overordnet ansvarlig:
Elin Maria Lilloe Wall 952 02 128
Anne Bertelsen: 997 97 986
Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer