Påskehilsen fra styret

Kjære medlemmer! 

For noen uker siden ble hverdagen snudd på hodet og vi ble alle satt på prøve. Mange har mistet avlastning eller annet tilbud, helt eller delvis. Hjemmekontor, hjemmeskole og karantene er blitt den nye hverdagen. 

Som følge av smittevernreglene måtte vi også dessverre avlyse alle våre aktiviteter på ubestemt tid. 

I disse ukene har vi klappet for helsearbeidere, butikkansatte og andre som bidrar til å holde hjulene i gang i samfunnet. Vi følger opp med å klappe for dere. Dere som selv har ASD-diagnose, søsken, foresatte og andre nærpersoner- dere bidrar alle sammen til å stoppe smittespredning ved å følge regjeringens råd i denne situasjonen! Vi vet det koster dere mye av både tid og krefter! Stående applaus og jubelrop til dere fra oss! 

Helsedirektoratet har publisert en ny veileder til kommunene: https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/koronavirus/kommunehelsetjenesten-og-tannhelsetjenesten/hjemmebaserte-tjenester/kommunen-skal-sorge-for-tiltak-som-reduserer-smitterisiko-for-personer-med-utviklingshemming-som-mottar-kommunale-helse-og-omsorgstjenester

Her er det litt råd og veiledning til dere som har mistet kommunale tilbud. Husk at alle fortsatt har rett på nødvendige helse- og omsorgstjenester. Noen får tjenester i hjemmet, omsorgstilbud i barnehage eller skole eller annet tilbud tilpasset den enkelte. Ta kontakt med kommunen og hør hva de kan hjelpe deg/dere med.

Vi har stor forståelse for at dette er krevende tider for våre medlemmer og vil minne dere på at vi er her for dere, selv om aktivitetene våre er avlyst. Har dere spørsmål eller bare trenger å snakke med noen, ikke nøl med å ta kontakt! Her finner dere kontaktinformasjon til våre likepersoner: https://autismeforeningen.no/hordaland/likepersoner/

Siden vi alle er pårørende selv, kan det hende vi ikke kan svare akkurat når dere ringer. Da er det fint om dere legger igjen en beskjed på svareren eller sender en sms, så ringer vi tilbake så fort vi har mulighet. 

Vi gleder oss til å treffe dere igjen når vi kan starte opp aktiviteter igjen! 

Ønsker dere en fin påske og håper dere holder dere friske! 

Påskehilsen fra 

styret i AiN, Hordaland

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer