Nyhetsbrev november 2012


Finn oss på facebook
Året i fylkeslaget avsluttes med følgende aktiviteter:
27.11.12 Juleavslutning/foreldregruppetreff (Lillestrøm)
01.12.12 Klatring (Vulkan klatresenter i Oslo) 
11.12.12 Foreldregruppetreff (Sandvika)

Det blir også et siste styremøte. Har du lyst til å gjøre en innsats for fylkeslaget i en liten periode? Styret har mistet to medlemmer grunnet flytting og verv i sentralstyret, og vi ønsker å trekke inn et par nye personer fram til neste valg i februar. Vi fikk fullmakt til dette på årsmøtet, og vi synes det er viktig å ha et mangfold av erfaringer og talenter i styret. 

Det blir kanskje lettere å si ja hvis du vet litt om hva du kan forvente:

Trivelige møter.  Du blir innkalt til styremøter ca. 8 kvelder i året (som regel ikke om sommeren eller i desember). Vi håper at du kan delta på flest mulig møter. Møtene er preget av bra samarbeid, trivelig felleskap og interessante diskusjoner.

Koselig kontakt med medlemmer. Vi ønsker at styremedlemmene prøver å stille opp på årsmøtet og ett eller to arrangementer (f.eks. mestringskvelder, klatring, Emma Sansehus, Hurlumheihuset osv). Jobben blir å hilse på medlemmer og se til at alt går knirkefritt.

Valgfrie helgetreff med andre fylkeslag. For styremedlemmene som ønsker det, er det også mulig å delta på kurs og møter arrangert av foreningen sentralt. I 2012 deltok vi på landsmøtet i Sogndal. Det er alltid lærerik, inspirerende og koselig å treffe tillitsvalgte fra andre deler av landet.

Lærerike seminarer. Det er også mulig å delta gratis på eksterne kurs, konferanser og seminarer. Dette bidrar til at styret får kompetansen som trengs til styrearbeid, likemannsarbeid og brukermedvirkning.  Vi får tilskudd til dette fra bl.a. Helse Sør-Øst.

Refusjon av utgifter. Vi gir refusjon av utgifter ifb styrearbeid, f.eks. parkeringsavgift og kjøregodtgjørelse.

Hvis du er interessert i å være i styret fram til årsmøtet, eller om det er noe du lurer på ang. styrearbeid, ta kontakt med oss på akershus@autismeforeningen.no. Vi gleder oss til å høre fra akkurat deg! 

 


 
telefonRing og få hjelp – Barnehusene

I anledning Verdensdagen for forebygging av overgrep mot barn 19. november, tipser vi om Barnehusene. Barnehusene er opprettet av regjeringen og er et landsdekkende tilbud.  

Målgruppa er barn og unge under 18 år og voksne utviklingshemmede som kan ha vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep eller vært vitne til vold i nære relasjoner.  

Barnehuset Hamar dekker Romerike. Barnehuset Oslo dekker Asker, Bærum og Follo. Les mer om Barnehusene i Samfunn for alle nr. 4/2010, side 38-40


kunnskap.gifNytt i kunnskapsbanken

Lyst på en ny bok til jul? Et lærerikt spill til barnet ditt? En DVD til noen i familien? Her finner du gavetips:
 

«Spill: en lærerik og sosial gave»
«Julens bok-, film- og teatertips»  

 


sm__nytt.gif

 

Smånytt

Ikke mist bostøtten din! Alle som mottar bostøtte vil snart få et viktig brev fra Husbanken. De som ikke svarer på brevet risikerer å miste bostøtten. Les mer her

Gratis seminar om seksualitet.  Blant temaene er hvordan forebygge seksual overgrep hos personer med nedsatt funksjonsevne og god seksualoppdragelse
. Seminaret finner sted 12. desember på HIOA Kjeller. Les mer her

Jolly Jule-Friday.  Det blir grøt med gjemt mandel, saft, pepperkaker, underholdning, julesanger og juledisco. Ta på deg nisselua og kom! På Jolly Friday kan du også spille på storskjerm (se bilde her). Jolly Friday (Skjetten) er en månedlig fest- og møteplass for unge i omtrentlig alder 13-23 som synes det er greit med litt tilrettelegging og mye moro. Les mer om juletreffet her.  

Asperger og sosiale medier. Delta i en undersøkelse om hvordan barn og unge med Asperger bruker sosiale medier. Både foreldre og barn/unge kan delta. Les mer her

Bråten Stall. Fra januar 2013 kan Bråten Stall i Aurskog-Høland tilby ridning for barn med autisme og/eller andre diagnoser. De som ønsker det kan få ukentlige timer, men det er også mulig å ri av og til når det passer. De håper også å få til rideleir for funksjonshemmede med ledsager sommeren 2013. Les mer her

Toggruppe. Et medlem som er mor til en toginteressert gutt på 20 år vil gjerne etablere en toggruppe med månedlige treff om flere er interessert (fra 15 år og med ingen øvre aldersgrense).  Interesserte kan ta kontakt med Else Berit på tlf. 67 13 34 37.   


kalender.jpgKalender

27.11.12 Juleavslutning/foreldregruppetreff (Lillestrøm)
01.12.12 Klatring (Vulkan klatresenter i Oslo) 
11.12.12 Foreldregruppetreff (Sandvika)
02.02.13 Årsmøte med seminar og aktiviteter (Sandvika). Nærmere info kommer.  

vår 2012 Eksterne kurs og fritidstilbud. Linken går til kalenderen vår, som inneholder månedlige oversikter over både kurs og fritidsarrangementer. Andre tips finner du i artikkelen vår om faste fritidstilbud.   


 

 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer