Nyhetsbrev ekstrautgave januar 2010

Kjære medlemmer og andre interesserte —

I uka som er gått fikk vi et par meldinger som ikke kunne vente til neste nyhetsbrev i februar.  Derfor bestemte vi å lage en ekstrautgave med "litt til alle" — både foreldre, lærere, og andre.

Til ungdommer/unge voksne

Husk klatring på Skøyen klatresenter 30. januar, en fin mulighet til å være aktiv og sosial på egne premisser.  For mer informasjon og påmelding klikk her.

Til foreldre

13. januar 2010 treffes foreldregruppa i Follo på Krydder, Ski storsenter.  For nærmere info, meld din interesse via lederen i fylkeslaget.

29. januar 2010 starter årets første "Hva med oss?" kurs for foreldre til barn med nedsatt funksjonsevne.  Oversikt over "Hva med oss" samlivs- og oppfølgingskurs og "Hva med meg?" kurs til aleneforeldre finnes her.

3. februar 2010 arrangeres et infomøte om oppstart i nye "Kompetente foreldre" veiledningsgrupper.  Det populære tilbudet på Ahus hjelper foreldre til funksjonshemmede barn bli bevisst på  egne ressurser og finne egne løsninger for en bedre hverdag.  Les mer i vedleggene her eller nederst på siden her.

Til dere som vil lære mer om angst og tvangslidelser

12. februar 2010 i Nord Odal arrangerer NAFO et seminar om eksponeringsterapi.  Foreleser er psykolog Bjarne Hansen, som er blant landets fremste eksperter på tvangslidelser.  Les mer her.

Til lærere og leseglade familier


Bokanmeldelse:

Tittel:  "Sånn føles sinne" (2007)

Forfatter:  Mattias Danielsson, Caroline Ginner, og Per Gustavsson

Målgruppe:  Barn som er cirka 9-12 år eller fungerer på det nivået. 

 

"Sånn føles sinne" er en engasjerende bok som kan brukes til høytlesning og sosial trening, både hjemme, i spesialundervisning, og i klasserommet.  Boka er ikke lenger til salgs men kan lånes på biblioteket.

 

Boka har kule illustrasjoner og tar utgangspunkt i fortellinger fra virkeligheten.  Barn på 10-12 år skriver med egne ord om hva som gjør dem sint, hvordan de reagerer, og hvordan det føles etterpå. 

Boka inneholder: 

  • Sitater fra gutter og jenter med forskjellige bakgrunn. 
  • Korte fortellinger om forksjellige barn, om alt fra det å være en dårlig taper til pubertet til krangling med søsken. 
  • En beskrivelse av fire "sinna-typer."   
  • Interessante fakta om kroppen, ord og ordtak, og kjendiser og fiktive personer som har hett temperament. 
  • En novelle for jenter skrevet av forfatteren som står bak Tsatsiki-bøkene. 
  • En liste med 20 måter å bli kvitt sinne på (både gode og dårlige forslag). 
  • "Spørsmål og svar"-side, skrevet av en psykolog som jobber i Redd Barna.   

 

Se også anmeldelse i Haugesunds avis:

Til alle

Vi gleder oss til å treffe mange av dere lørdag 6. februar.  Årsmøtet starter kl. 10.30, etterfulgt av lunsj, foredrag og familieaktiviteter — ja, noe til alle.  Innkalling og invitasjoner sendes ut straks.

Med vennlig hilsen

Styret ved Ragnhild B. Holden og Lora Rypern