Møt noen jenter med Asperger syndrom

Mange jenter føler at de er de eneste i hele verden som har Asperger syndrom.  Tvert imot!  Det finnes mange flotte, interessante jenter med diagnosen — eller «Aspergirls» som den amerikanske forfatteren Rudy Simone sier (Simone har diagnosen selv).  Møt noen norske og svenske «Aspergirls» her.


Isabel (11 år) liker musikk.  Hun liker også å samle på Littlest Pet Shop figurer. Les hva hun og foreldrene har å si på side 10-12 i linken.
Martine (12 år) liker å danse. Mammaen hennes skriver bloggen ”Hverdagen med og uten autisme.”
Britt Marit (12 år) liker hunder.
Karianne (16 år) driver med kampsport. Hun skrev et dikt og en fortelling om hvordan det er å ha Asperger — se side 26 og 27 i linken. [Linken er ødelagt men vi jobber med saken.]
Sara (17 år) har tilgitt de som mobbet henne og ser lyst på fremtida.
Yvonne liker å tegne og spille gitar. Hun ble mobbet gjennom hele grunnskolen men har det bra nå som vgs elev. Hun er stolt av diagnosen sin. Artikkelen om Yvonne er dessverre ikke lenger tilgjengelig på nettet.
Tina Marie (19) blogger ofte om hvordan det er å ha Asperger syndrom.
Ellinore Holmer (20 år) liker å synge, spille piano og drive med teater. Du kan også se henne her, sammen med skuespiller Bill Skarsgård (spol fram ca. 15 minutter).  Skarsgård spilte en tenåring med Asperger syndrom i filmen ” I rymden finns inga känslor”.
Thea (22 år) trives på jobben, men arbeidsplassen i Elverum legges ned.
 
Tips:  Lurer du på hva som kjennetegner jenter med Asperger?  Eller hvorfor de ikke får diagnose tidlig nok?  Les mer i «Jenter med ASD».
 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer