Legg til rette for Jon Blund

 
Her finner du noen spennende produktnyheter. Linkene er kun til informasjon og er ikke en anbefaling, verken av produktene eller de kommersielle nettsidene som vi linker til. 


Avslappende trykk mot kroppen 
Kuledyner og annet fra Protac. Protac produserer kuledyner, men også andre produkter som har en beroligende effekt gjennom trykk og tyngde. I katalogen vi linker til kan du lese om puter, sitteunderlag, saccosekker, knetepper og vester. Amajo låner ut kuledyner til utprøving.
Kedjetäcke. Somna i Sverige selger diverse produkter som er tynget med kjeder – teppe, kappe, vest og krage. Du kan også sy ditt eget kjedeteppe.
Ulldyne. Mange synes at ulldyner har en deilig tyngde. Ulldyner har også andre fordeler. «Har du først prøvd ullsengetøy, finnes det ikke noe annet alternativ,» skriver Ullkilden. Ulldyner finnes også i stilig spiralmønster .


Avslappende lyder 
Gratis app. Du kan lage din egen blanding av forskjellige naturlyder og/eller, enkel orientalsk musikk.

MusiCure CD. Apotek1 selger en CD med avslappende musikk.
Lydterapi. Rehabshop.no selger diverse søvnrelaterte produkter, bl.a. en pannebånd med innebygde trådløse høytalere
Taleopptak. Hva med å bruke iPhone til å lage egne lydbøker? Les høyt fra en godnattbok (for eksempel «Fire hjorter i skogen«) eller fra faktabøker om barnets interesser.
Musikk på youtube. Klikk på linken og hør på «Sonicaid», en hel time med avslappende musikk.


Lysterapi

Søvnbriller. «Igangsett den naturlig melatoninproduksjonen ved hjelp av briller som slipper inn rett lys til kroppen,» sier produsenten. Les om relevant forskning her (på engelsk).
Dagslyslamper mm. Tretti.no selger diverse dagslyslamper, i tillegg til vekkeklokker som simulerer soloppgang. Rehabshop.no selger også dagslyslamper og andre lysterapeutiske produkter.


Lunt og behagelig sovemiljø   
Kosedyr som varmer. BeddyBear er fylt med en blanding av hvete og lavendel. Den varmes i mikrobølgeovn og holder varmen i 2 timer. Finnes som bamse, sau og jentedukke.
Soveposepysj. Grobag er som en sovepose med vest, og de kan være en fin løsning for barn som sparker av seg dyna i søvne. De kommer i forskjellige størrelser (opp til 10 år) og er rangert etter en varmeskala – 1,0 tog er til sommerbruk og 2,5 tog til vinterbruk.
Dobbeldyne. En dobbeldyne er ekstra bred (200×220 cm) og kan være en god løsning for barn og voksne som sparker av seg dyna i søvne.
Robust sengetelt. «The Safety Sleeper» ble utviklet for et barn med autisme, for å gi ham en kjent sovesituasjon selv når familien var på reisefot og for å hindre at han forlot senga om natta.


Myk start om morgenen   
Vekkerklokke med vibrasjon. Personer som er var for lyder kan ha bruk for en vekkerklokke med en vibrerende enhet som legges under puta eller madrassen. Finnes også som analogklokke.


Se også våre andre artikler om søvn: 
«En god natts søvn og en fin døgnrytme»
«Søvnvansker – kartlegging og tiltak»
«Bøker om søvn»
«Fra drøm til virkelighet»
«Sov bedre med en tilpasset dyne» (om kuledyner mm)
«Søvn» (en linksamling på Pinterest)

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer