Kurs for voksne med Asperger syndrom

En bedre hverdag for en selv, og bedre samarbeid med andre 

Skal noe endres, er det en god idé å starte med seg selv. I denne prosessen kan det være nyttig å lære å bruke noen enkle verktøy. Mange har også behov for hjelp fra andre, og da er det lurt å ha en plan for å oppnå best mulig samarbeid. På dette kurset lærer du å holde fokus på deg selv, og hva som må til for å skape en bedre hverdag. Dessuten lærer du hvordan du kan oppnå best mulig kommunikasjon og samhandling mellom deg, hjelpeapparat og pårørende. Kurset går over to onsdagskvelder og er gratis. Obligatorisk påmelding og begrenset antall plasser.

Tid: 13. og 20. november kl. 18.00 – 21.00  

Sted: Frivillighet Norge, St. Olavs gate 25, 0166 Oslo.

Klikk «Les mer» for å få mer informasjon. 

Det blir pauser og enkel servering. Benytt sjansen og meld deg på. NB! Begrenset antall plasser. 

Tid: 13. og 20. november kl. 18.00 – 21.00  

Sted: Frivillighet Norge, St. Olavs gate 25, 0166 Oslo. Gå til kartet.  

For å komme inn i bygningen må du ringe på hos Frivillighet Norge.  

Møterommet er i 3. etasje.  

Kollektivt: 4 minutters gangavstand fra Nationaltheatret, ved Holbergsplass. Planlegg reisen på ruter.no

Med bil: Parkeringsplass i bakgården mot betaling på automat (innkjøring fra Pilestredet ved Bunnpris).  

Andre parkeringsmuligheter er nevnt her.  

 

Kursleder: Hågen Haugrønningen 

Arrangør: Autismeforeningen, Oslo fylkeslag 

Målgruppe: Voksne (dvs. over 18 år) med diagnosen Asperger syndrom, samt pårørende til målgruppen 

Påmelding: Til Randi Nerstad på epost randi.nerstad@gmail.com eller tlf. 92647625 innen 10. november. 

 

Tema 13. november: Denne kvelden lærer du å bruke noen enkle verktøy som kan gjøre livet lettere. 

• Presentasjon 

• Sette seg mål og nå de 

• Prosessspørsmål 

• Lage en god plan 

• Hvordan gjennomføre planen 

Tema 20. november: Denne kvelden handler om bedre kommunikasjon med andre. Vi går gjennom samarbeid med fastlegen, spesialisthelsetjenesten, 1.linje, pårørende, og hvordan dette kan gavne deg på best mulig måte. 

Kursmateriale: Livshjul, prosessspørsmål og forslag til plan deles ut til deltagerne. Om noen ønsker å lese seg opp på forhånd ligger det en artikkel som heter ”Veien hjem til seg selv, og tilbake til samfunnet” på kursholders hjemmeside på www.hågenhaugrønningen.com, under Media, artikler og linker.  

Kursholder Hågen Haugrønningen: Er veileder, kursholder og konsulent, og er for tiden leid inn hos Reaktorskolen hvor han veileder i jobbklubber. Hågen Haugrønningen har interesse for endringsprosesser av flere årsaker. Han har selv diagnosen ADHD, har opplevd kriser, traumatiske hendelser, en rekke psykiske helseplager, fastlåste situasjoner og negative handlingsmønstre, også som pårørende. Han sier om seg selv: 

 ”Jeg vet hva som kreves for å løse opp og bearbeide dette for komme hjem til en selv, og tilbake til samfunnet som deltager og bidragsyter. Dette gjør at jeg kan sette meg inn i, og forstå de vansker og den frustrasjonen det innebærer å være i slike situasjoner. I løpet av de siste årene har jeg satt meg inn i hva som kan hjelpe mennesker med psykiske helseproblemer, posttraumatiske stresslidelser, ADHD og annet, som står utenfor studie- eller arbeidsliv. I mitt arbeid har jeg sammen med oppdragsgiver (bruker, kunde, klient etc.) fokus på å skape løsninger som stemmer overens med hva mottaker virkelig har behov for. Dette innebærer bl.a. verktøy, metoder og strukturer som trengs for å bygge og vedlikeholde bærekraftige endringsprosesser.” 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer