Kurs for assistenter i Sandnessjøen

Den 22. oktober 2013 arrangerte Autismeforeninga et grunnkurs spesielt for assistenter.Det har lenge vært et behov for å ha kurs av denne typen. Ettersom mange av disse personene er viktige «nøkkelpersoner» for våre barn, er det flott at vi kan ha kurs også på de litt mindre stedene rundt om i vårt langstrakte fylke. Derfor bestemte Liv Råstad og Marit Flataker Botn seg for å ta tak i dette og arrangere kurset. Den store oppsluttningen om kurset bekrefter nettopp dette behovet. Det var så mange som 52 assistenter som deltok på dette kurset, og det synes vi selfølgelig er flott.

Vi var så heldig å få Svenn Olav Vea ned til Sandnessjøen for å forelese for oss, han er enhetsleder ved Autismeenheten i Bodø og har mange års erfaring i arbeid med barn og unge som har diagnose innenfor autismespektret.

Svenn Olav foreleste om temaene Autisme, utviklingshemming og andre tilleggsvansker. Videre hadde han fokus på helhetlig opplæring,samarbeid om kartlegging og om utforming av mål, metoder og evaluering. Som siste hovedtema snakket han om hvordan man kan forebygge utfordrende adferd.

Marit Flataker Botn, som er mor til en gutt med autismediagnose, holdt et innlegg om å leve i familie med et barn med autismevansker. Hun påpekte at hverdagslivet i en familie med barn med slike vansker byr på mange utfordringer, men også mange gleder.

Fornøyde forelesere og kursansvarlige

Verktøykasse for tillitsvalgte

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer