Nyhetsbrev januar 2013

hjertelig velkommenVi minner om påmelding til årsmøtedagen, med foredrag, fellesskap og familiemoro. Se invitasjonen eller gå direkte til påmeldingsskjemaet. Påmeldingsfristen er fredag 25. januar. Ved sein påmelding kan du ikke regne med å få bestille lunsj.  

Vi inviterer også til klatring 9. februar på Vulkan klatresenter i Oslo. Tilbudet er først og fremst for ungdommer og unge voksne (14 år og oppover). Det kreves ingen spesialutstyr eller forkunnskaper.   

 


 

telefon1. mars er fristen for å søke plass på videregående skole.  For søknad på særskilt grunnlag er fristen 1. februar. Fylkeslaget ønsker våre 10. klassinger masse lykke til med søknadsprosessen – og med inntak og skolestart på høsten.  Visste dere at det finnes et ombud som kan hjelpe vgs elever og lærlinger?  

Elev- og lærlingombudet ombudet skal ivareta interessene til elever og lærlinger som er i gang med videregående opplæring i Akershus. Ombudet skal sikre dem mot urettferdig behandling, gi råd om rettigheter og plikter, og bistå i enkeltsaker ved behov.  

Det er fritt frem for alle involverte å kontakte ombudet (elever, lærlinger, foresatte, skoleansatte, lærlingansvarlige osv). Kontaktinformasjon finner du her

Se også ombudets lettlest oversikt over elevrettigheter og lærlingrettigheter, med klageveileder.    


kunnskap.gifNytt i kunnskapsbanken

«Hvordan dele bekymringer.» Alle barn utvikler seg i sitt eget tempo, men noen ganger er det noe ved barnets utvikling som vekker bekymring. I denne artikkelen har vi samlet tips og ressurser som kan hjelpe barnehager, skoler og andre å dele bekymringer med foreldre.

«Heia, alle mammaer!»  I anledning morsdag (10. februar) presenterer vi denne artikkelen om 13 inspirerende mødre, som tar tak i forskjellige utfordringer – alt fra barnets utredning til budsjettkutt i kommunen. Morskjærlighet skinner klart igjennom alt de gjør. 

«To severdige filmer.»  Vi anmelder «My name is Khan» og «Fly Away.»
 


sm__nytt.gif

 Smånytt

Familiekurs i april (6-10 år). Kurstilbudet er organisert med forelesninger for foreldre parallelt med samtalegrupper for søsken og for normalt begavede barn som en autismespekterdiagnose.  På ettermiddagene og kveldene er det fellesaktiviteter inne og ute. Autismeenheten dekker kostnader for kurs og opphold. Foresatte kan få opplæringspenger gjennom NAV. Søknadsfristen er 1. februar. Les mer her.

Nyheter fra Spiss.  Spiss har lagt ut en ny bokkatalog for 2013 og en ny kurskatalog for vår 2013. Årets to første kurs er «Atferdsproblemer og motivasjonsstrategier» og «Asperger syndrom sett innenfra» (fire voksne med AS holder innlegg). Andre Spiss-nyheter finner du på firmaets facebookside, som f.eks. denne saken om årets ukeplankalender (med en ny sosial regel for hver uke). 

Aspergergrupper i Asker. Asker kommune inviterer til deltakelse i «Kreativ mediegruppe» og «Kreativ temagruppe.» Målgruppa er personer fra 18-35 år som har Asperger syndrom og bor i AskerLes mer her.

Årets NAFO-seminar. Norsk atferdsanalytisk forening inviterer til seminar 24.-28 april på Storefjell Høyfjellshotell. Mange av innleggene i kategorien «praktisk anvendelse» handler om utfordringer hos personer med autisme eller Asperger syndrom. Påmeldingsfristen er 8. april, men de beste hotellplassene blir nok revet bort lenge før det. Les mer om seminaret her.  

Nyheter i bilder er tilbake! Nyheter i bilder er en gratis nettavis som bruker tekst og symbolspråk. Nettavisen er tilbake og blir oppdatert hver torsdag. Siste
nyhet: «Mange biler krasjet.» Følg også med på nettavisens facebookside.  

Utfordrende atferd. Trenger boligen eller annet tjenestested opplæring i å ta tak i utfordrende atferd på en verdig, skånsom og effektiv måte? Hva med et tredagers kurs, arrangert i egen kommune? Les mer her. Et annet alternativ er ISOP-seminaret i Oslo 14. februar.

Barnehagebarn som salderingspost. Mange barn med spesielt behov for tilrettelegging i barnehagen får ikke tilbudet de trenger, i følge en ny undersøkelse fra PBL (Private Barnehagers Landsforbund). De fant at 38 prosent av barnehagene har opplevd at kommunen fatter vedtak om færre timer spesialpedagogisk hjelp til barn enn PPT har tilrådet. Husk at foresatte kan klage på et slikt vedtak. Vedtaksinstansen kan fravike den sakkyndige vurderingen, men dette stiller krav til begrunnelsen. Økonomiske hensyn er ikke en saklig begrunnelse og bryter god forvaltningsskikk. Les mer om saksgang og forvaltningsskikk her.  

P.S. Gikk du glipp av viktige nyheter i desemberutgaven? Les den her.


kalender.jpgKalender

25.01.13  Påmeldingsfrist, årsmøtedagen (Sandvika)
01.02.13  Søknadsfrist, Autismeenhetens familiekurs (Frambu)
02.02.13  Foredrag og aktiviteter ifb årsmøtet (Sandvika) 
09.02.13  Klatring på Vulkan klatresenter (Oslo)
12.02.13  Foreldregruppetreff (Sandvika)

Tips: Interessert i eksterne kurs og fritidstilbud? Da bør du ta en titt på kurs- og aktivitetsoversikten på nettsiden vår. Du kan også sjekke artikkelen vår om faste fritidstilbud.   

 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer