Inspirerende ASK-nyheter (2015)

 
Alle trenger litt inspirasjon i hverdagen – solskinnshistorier, korte filmer som viser ASK i bruk eller nye tips som kan prøves ut. Denne artikkelen inneholder mange nye og inspirerende linker i anledning den internasjonale ASK-måneden.

Årets solskinnshistorie

Naoki Higashida har autisme. Han hadde en lang vei å gå før han kunne kommunisere med omverdenen. Men med en stor egen innsats og hjelp av både læreren og moren, lærte han å skrive ved å peke på bokstaver (se bildet over). I dag er han verdenskjent som forfatteren av «Hvorfor hopper jeg
Vi har også funnet et par andre fine historier om ASK-brukere med og uten autisme:


Nye videosnutter om ASK

«Filmer om ASK.» ISAAC Norge har samlet linker til filmer om ASK. Filmene viser forskjellige aldersgrupper og situasjoner i tillegg til forskjellige metoder.
«Pegasus – bruk av nettbrett til kommunikasjon.» Unge Henrik begynte å kommuniserer bedre etter han begynte å bruke Pegasus. Han fikk også bedre blikkontakt og begynte å delta mer aktivt i barnehagen. Pegasus er en applikasjon utviklet i Norge med utgangspunkt i norsk barnekultur.
«KomHIT Bildstöd.» Her kan du se korte filmer om hvordan ASK brukes av helsevesenet i Sverige. Filmene handler om alt fra tannvern til operasjoner. KomHIT har til og med lagt ut en film om bruk av ASK under lek i venteværelset.


For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer