iGaver og gadgets

ipad_nisselue.jpg

Dingser og duppeditter er både spennende og nyttige gaver.  Her får du tips i alle prisklasser — alt fra smartpenn og nøkkelfinnere til iPhone og iPad proppfulle med kule applikasjoner.

Lista er kun til informasjon og inspirasjon. Den er ikke en anbefaling, verken av bøkene eller de kommersielle nettsidene vi linker til. 

 


iGaver
Hva med en iPhone eller iPad? Det finnes masse nyttige applikasjoner til disse, for eksempel: 

TimeTimer er en klokke som gjør det enklere å visualisere hvor lenge det er igjen til en aktivitet starter (eller avslutter). Ideelt for personer som sliter med tidsforståelse.

VoCal hjelper deg å huske ting.  Du trenger ikke å kunne skrive.  Bruk applikasjonen til å ta opp en muntlig beskjed.  Beskjeden avspilles automatisk på en bestemt dag/klokkeslett — akkurat når du trenger en påminnelse. 

Tozzle er et slags puslespill som kan være fengende for barn med autisme. 

NSB har lansert en gratis app som gjør at du kan sjekke om toget er i rute eller forsinket. Finnes også i Android-versjon. 

Sleep Cycle er en app som registrerer dine bevegelser mens du sover. Den vet dermed når du er i dyp søvn og når du er lett å vekke. Du kan velge mellom mange deilige vekketoner. 

White Noise er en app som lager beroligende ”hvit støy” og dekker over andre forstyrrende lyder.  

Gaveidé til noen som allerede har en iPhone?  Hansker som kan brukes på touch-screen, så klart. Selges bl.a. på Enklere Liv.

Tips:  Artikkelen "iPhone prosjektet" inneholder tips om flere applikasjoner, samt informasjon om iPhone som hjelpemiddel for personer med ASD.


Nyttige dingser

Hva med en digital ramme proppfull med bilder av personens hobby/interesse, f.eks. tog, Lego eller egne tegninger?  Her er noen andre nyttige dingser som kan friste:      

Smartpenn.  Echo™ Smartpen tar opp og lagrer alt du skriver og hører.  Du kan enkelt dele dine notater og opptak med andre og overføre dem til din PC eller Mac.  

Digital dørkikkert.  Hvem er det som banker på? Det kan du lett se med en digital dørspion med LCD-skjerm.

Enklere mobil. Det er stas å ha egen mobiltelefon, men det kan være frustrerende hvis personen har finmotoriske eller kognitive vansker.  Adaptor har diverse enklere modeller fra Doro og Owasys. 

Nøkkelgjenfinner.  Clas Ohson har en billig nøkkelgjenfinner, mens Adaptor har en mer avansert modell med sensorer til fire forskjellige gjenstander (nøkler, lommebok, fjernkontroll osv). 

USB-diktafon.  Noen ganger er det nyttig å ta opp møter og samtaler.  Retningslinjene for opptak gjort av privatpersoner finner du her på www.datatilsynet.no.  

Beskjedopptaker.  Når gule lap
per ikke er nok, kan en beskjedopptaker være tingen. Eltema har en videobeskjedopptaker med magnet, mens Adaptor har en audiobeskjedopptaker med sugekopp og bevegelsessensor.

Hodetelefonlue.  Lua er myk og varm og har innebygd hodetelefon som du kan koble til en hvilken som helst mp3-spiller.  

 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer