Spennende muligheter

Logo AiN.jpg

God helg fra
Autismeforeningen i Norge,
Akershus fylkeslag
25. november 2011


Spennende muligheter i dagene som kommer:

Klatring i morgen (lørdag 26. november).  Fortsatt et par ledige plasser.  Målgruppa er ungdommer og unge voksne med diagnose (14 år og oppover).  Se invitasjonen.

Hurlumheihuset på mandag (28. november).  Påmeldingsfristen er i dag.  Gå til invitasjonen

Årets siste foreldregruppetreff på Eidsvoll. Treffet finner sted tirsdag 29. november.  Les mer her.


Spennende muligheter i Oslo:

Årets siste foreldregruppetreff i Oslo fylkeslags Asperger-gruppe er flyttet til Asylet restaurant. Treffet finner sted mandag 28. november. Les mer her.

Foredrag om stress og stresshåndtering for voksne med diagnosen Asperger syndrom.  Kari Steindal, seniorrådgiver ved Nasjonalt kompetansesenter for autisme, holder foredrag med tips og råd, tilpasset voksne (over 18 år) med diagnose Asperger syndrom.  Foredraget finner sted onsdag 7. desember kl 18-20 på Aker LMS (Lærings- og Mestringssenter). Påmelding til styremedlem Lillian Halvorsen, lillian.halv@gmail.com, ev. tlf 41214524. Se nettsiden til Oslo fylkeslag for mer informasjon.


En spennende forespørsel fra NRK

Vi fikk følgende epost fra NRK:

Vi ønsker å lage en dokumentar (20 min) om et barn som har aspergers syndrom eller autisme.Målet med en slik dokumentar er å øke forståelsen/empatien for disse barna. Vi leter derfor etter et barn på 10-12 år som kan være hovedpersonen i dokumentaren, og dermed utgangspunktet for å belyse temaet.

Å delta i et slikt prosjekt må selvsagt være noe barnet har lyst til! Men det er viktig at barnet vet at det vil komme godt ut av det. De som ser på dokumentaren skal oppleve å "heie på" barnet.

Når det er sagt er det også viktig at seerne får ta del i noe av den motstanden barnet opplever i hverdagen. Når seerne ser og opplever den motstanden som barnet sliter med, vil innlevelsen og engasjementet for barnets situasjon, bli større.

I tillegg trenger vi en prosess. Det kan være noe barnet skal gjøre: lage noe til en konkurranse, øve på noe som han/hun ønsker å få til, øve på rollen til juleforestillingen som han/hun synes er vanskelig? Eller det kan være en prosess i forhold til skolen, med utbedringer for å en bedre hverdag der? Eller kanskje barnet skal på en tur som byr på utfordringer?

Tror du at ditt barn kunne tenke seg å være med på og passer inn i dette prosjektet?

Jeg setter stor pris på om du som foresatte kunne ringe meg eller sendt meg en email så jeg kan ringe deg, for en uforpliktende samtale.

Tlf. 48250515, mailadr: silje.steine@nrk.no

Mvh
Silje Steine
Producer, Megafon
NRK Super


Spennende gaveidéer

Kunnskapsbanken inneholder utallige film- og boktips, i tillegg til mange andre gaveidéer.  Se artikkeloversikten her

P.S.  Nyttige applikasjoner til iPad/iPhone finner du i artikkelen "iGaver og gadgets"

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer