Grip sjansen i dag!

håndsrekning Felleskap er viktig for hverdagsmestring, men det kan dessverre være vanskelig å oppleve ordentlig felleskap på vanlige sosiale arenaer.  Andres sorger fremstår ofte som bagateller, andres suksesser oppleves som uoppnåelige, og det som vi har på hjertet kan være vanskelig for andre å sette seg inn i, hvis de ikke kjenner til autisme/ Asperger fra før.  Alt dette skaper avstand.    

Heldigvis finnes det mange muligheter til å bli kjent med andre i lignende situasjon.  Vi oppmuntrer alle til å gripe sjansen nå før sommerferien starter.  

Det er flere ting du kan gjøre i dag:

1)  Påmeld deg og dine til Tusenfryd og få to gratisbilletter (verdt kr. 360 hver). 

Arrangementet finner sted tirsdag 12. juni og er åpen til medlemmer i alle aldre og fra forskjellige fylkeslag. Kom mellom kl. 12.00 og 13.30 – dette blir kjempegøy!

Fyll ut påmeldingsskjemaet nå eller meld din interesse til akershus@autismeforeningen.no hvis det er ett par ting du må sjekke først. Her er en oversikt over programmet:

kl. 12.00 til 13.30
Registrering. Henvend dere til Gjesteservice.
Etterpå kan dere utforsker parken på egen hånd. Styremedlem Kåre kan treffes utenfor Gjesteservice fra kl. 12.00 til 12.30.

kl. 14.00  
Oppmøte ved Vafleriet. Vi koser oss i området mens filmteamet og journalistene er der. 
Etterpå kan vi utforske resten av parken igjen.

kl. 16.00  
Parken stenger.

2)  Slå på NRK2 i kveld! 

Kl. 22.30 sender NRK2 en Louis Therouxepisode hvor han møter personer med autisme i alle aldre. Det er ofte fint og rørende å se situasjoner som vi kjenner oss igjen i på tv. Et program som sendes på norsk tv blir også sett av mange, og dette gir oss muligheten til å prate om autisme sammen med familie, venner og andre etterpå – og oppleve å bli litt bedre forstått.  Episoden går i reprise tirsdag 12. juni og på nett-tv.  

3)  Ta kontakt med én eller flere foreldregrupper.  

Fylkeslaget har en foreldregruppe i hver del av fylket – Follo, Asker/Bærum, Nedre Romerike og Øvre Romerike. De tar gjerne imot nye medlemmer, uansett hvor de bor. Det er uforpliktende å stå på gruppas mailliste, og du bestemmer selv hvor ofte du ønsker å delta på treff.  Kommende arrangementer:

– 22. juni – grilling på Bøn i Eidsvoll (hele familien)
– 26. juni – sommeravslutning på Waldermarhøy i Ski (hele familien)

4)  Finn ut mer om AD/HD kaféen (som også er for deg med Asperger).   

AD/HD-kaféen er en møteplass for voksne og unge voksne med diagnosen AD/HD (og pårørende), men personer med Asperger syndrom er også velkomne. Gruppa møtes på 
Kurbadet i Oslo den 3. torsdagen i måneden. Du kan prøve ut tilbudet uten medlemskap i ADHD Norge, men de setter selvfølgelig pris på å få flere medlemmer.  Siste AD/HD-kafé før sommerferie blir torsdag 21. juni.  Les mer om AD/HD-kaféen på facebook.

5)  Finn felleskap på facebook.  

Fylkeslaget har en egen facebookside som vi deler med Oslo fylkeslag. Dette er først og fremst en informasjonskanal, men det finnes også mange relevante facebookgrupper. Noen er åpne grupper, f.eks. «Data i spesialundervisning» mens andre er skjermet fra offentligheten (skjulte eller hemmelige grupper). Fylkeslaget har ikke ansvaret for innholdet eller drift av disse gruppene. Du må selv ta stilling til om det føles riktig for deg å delta på et slikt nettforum.

Forskjellen mellom skjulte og hemmelige grupper er forklart her. «For oss som har barn med autisme og Asperger» er et eksempel på en skjult gruppe. Fylkeslaget kjenner også til et par hemmelige grupper, f.eks. én til voksne med Asperger og/eller ADHD, og én til foreldrene til ASK-brukere (barn som kommuniserer ved hjelp av symboler osv). Send en epost til akershus@autismeforeningen.no hvis du er interessert i å komme i kontakt med en av disse hemmelige gruppene. Tips oss også om andre facebookgrupper som kan være av interesse for medlemmene våre.  

6)  Finn et kurs eller fritidsaktivitet som frister.

Vi kan også oppleve felleskap når vi lærer eller har det gøy.  Fylkeslaget prøver å holde oversikt over eksterne kurs, arrangementer og faste aktiviteter som kan være av interesse for medlemmene våre.  Gå til oversiktene i kalenderen vår.

God sommer!

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer