Gøy på Emma Friskhus

bilde av bassenget
Hjertelig velkommen til Emma Friskhus! 

Fylkeslaget pleier å leie friskhuset hver februar, på samme dag som årsmøtet.  Arrangementet er et sårt tiltrengt fritidstilbud til barn, ungdommer og voksne med autismespekterdiagnoser. 

Fylkeslaget får både gymsalen og varmtvannsbassenget til oss selv.  På den måten får alle som deltar mest mulig fred og ro rundt seg, og familiene slipper å forholde seg til uvitende og uhøflige fremmede.  Her blir alle møtt med forståelse, raushet og respekt. 


Mange personer med autisme eller Asperger syndrom vegrer seg mot å prøve noe nytt.  I denne artikkelen finner du informasjon og bilder som kan brukes til å forberede hele familien før besøket.  


friskhuset.jpgFriskhuset ligger i Jens Holes vei 8, som er i Bærum kommune ikke så langt fra Sandvika.  Se kart og veibeskrivelse her.  Bygningen er tilrettelagt for funksjonshemmede. 

Inngangen er på høyre side av bygningen, ved en liten parkeringsplass. 

Døra er låst, men noen fra fylkeslaget vil åpne for dere.  Hvis ingen kommer, prøv å få vår oppmerksomhet ved å vinke i vinduet til svømmehallen på frontsiden av bygningen.


I gangen er det knagger til yttertøy og plass til yttersko. 

I garderobene kan folk skifte til gymtøy eller gjøre seg klar til å bade.  Husk å ta med badedrakt, håndkle, såpe og sjampo. 

Alle ønsker et rent badevann, derfor skal alle dusje grundig med såpe, uten badetøy på.  Vask både kroppen og håret før du tar på deg badedrakt.   

bilde av bassenget

 

Bassenget er romslig (9,5 x 12 m), med nok plass til flere familier om gangen. 

Vannet inneholder mindre klor enn andre bassenger og er deilig og varmt (34 grader).  Dyben i bassenget er fra 90 til 150 centimeter. 

Fylkeslaget leier en godkjent livredder, men det er viktig at et voksent familiemedlem eller en ledager er med og passer på. 

De voksne vil kanskje sitte i en stol ved bassengkanten og ha en hyggelig prat med andre medlemmer.


Gymsalen er på 15 x 9 m og har diverse utstyr.  Folk i alle aldre kan kaste og sparke ball, leke sisten, hoppe på en tjukkas-madrass og finne på mye gøy. 

Tips:  Emma Friskhus kan også leies av privatpersoner, ofte på ganske kort varsel.  Hva med å leie stedet sammen med et par andre familier?  Hvis du vil leie bassenget må du få tak i en godkjent livredder — kanskje noen du kjenner?  For priser og bestillingsinformasjon, gå til Friskhusets nettside.

Del på Facebook

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer