Fylkeslagets filmsamling

Fylkeslaget har en liten filmsamling som brukes til utstillinger og til opplæring av tillitsvalgte og likemenn.

Vi har dessverre ikke kapasitet til å drive med utlån av filmer. Sjekk heller med biblioteket i kommunen.  Selv om de ikke har filmen du leter etter, kan de likevel prøve å ordne fjernlån fra et annet bibliotek. 

I alfabetisk rekkefølge:

«Aspergers syndrom» (1996). Filmen består av portretter og samtaler med fagfolk, personer med Asperger og deres pårørende. Bestillingsinformasjon finner du i linken. 

«Dear John« (2010) er en romantisk Hollywood film. John har som drøm å starte et ridesenter for barn med autisme. Braeden Reed, en ung skuespiller med autisme, har en rolle i filmen. Kan kjøpes i vanlige filmbutikker.

«Finner ikke ord – om barn og unge med spesifikke språkvansker» I denne filmen møter vi tre barn som har spesifikke språkvansker. Vi møter dem og deres familie og tar del i deres erfaringer. I tillegg bidrar rådgiver Fanny Platou fra Statped. Kan bestilles herfra

«Hopp i det men øv først» (2012). Filmen handler om tillitsvalgtes viktige rolle i et inkluderende arbeidsliv. Kan sees på youtube.

«Jenta fra Oz» (2005), en prisbelønt norsk dokumentarfilm. Regissør Pål Winsents har fulgt sin funksjonshemmede niese Christina fra hun er ni måneder til hun er ti år og går i femte klasse på sin nærskole i Os utenfor Bergen. DVDen kan bestilles herfra.  

«Kristin og de andre» (2008), en film produsert for Statped Vest. I filmen møter vi Kristin på 22 år, som fikk diagnosen autisme knapt 4 år gammel. Vi ser hvordan systematisk trening gjennom hele barndommen har gitt gode resultater. Bestillingsinformasjon finner du i linken. 

«Når tall blir tull – om matematikkvansker hos voksne» (2009). I denne filmen møter vi Line, Per Ivar og Ida og får et innblikk i hvordan det er å leve med matematikkvansker. Bestillingsinformasjon finner du i linken. 

«Når veien er målet» (2003). I denne videoen får du treffe fem funksjonshemmede barn og se hva deres barnehager og skoler gjør for å gi dem en best mulig hverdag. Bestillingsinformasjon finner du i linken.

«Stian sin konfirmasjon» (2005) viser hvordan blinde, multihandicappede Stian har hatt nytte og glede av dataprogrammet Struktur i konfirmasjonsundervisningen sin. Filmen kan muligens fortsatt bestilles ved å sende en epost til Statped.

«TOPPidrett for barn og ungdom med utviklingshemninger» (2008). Allsportgruppa i Nordstrand IF deler sine erfaringer med trening, skidag og Løvelekene. Vi får også se det fine samarbeidet mellom gruppa og et elitelag i kretsen. Bestillingsinformasjon finner du i linken.   

«We have autism» (2008), en time med autismerelaterte reportasjer fra CNN. Engelsk tale, uten tekst.   

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer