Filmer

Del på Facebook

Listen er kun til informasjon og er ikke en anbefaling, verken av filmene eller de kommersielle nettsidene vi linker til.  Filmene er i alfabetisk rekkefølge.
Adam.  Romantisk drama fra 2009, nå på DVD.   Beth (Rose Byrne) flytter inn i ny leilighet hvor hun møter Adam (Hugh Dancy), som har Asperger syndrom. De to tilsynelatende helt ulike menneskene får et spesielt forhold.  Kan vennskapet utvikle seg til noe mer? Er Beth villig til å ofre sine drømmer for å ta vare på Adam?
Behind the glass door.  Dokumentar fra 1998.  Historien om Hannah, en jente med autisme.
Ben X.  Dramafilm fra 2007.  Tenåringen Ben (Greg Timmermans ) har Asperger syndrom. De eneste han snakker til er moren og lillebroren.  De fleste av hans våkne timer flykter Ben inn i online-spillet Archlord.  «Når mobbingen på skolen eskalerer til at medelevene legger ut en ydmykende video av ham på nettet, ser Ben seg nødt til å ta opp kampen med virkelighetens monstre og iscenesette et svært dramatisk sluttspill.»
The Black Balloon.  Underholdningsfilm fra 2008.  Thomas er tenåring og må passe på og følge opp sin autistiske bror Charlie.  Thomas ønsker å leve et helt normalt liv og ikke skille seg ut, helt til han møter en jente, Jackie (Gemma Ward).
Bless the child.  Grøsser fra 2000.   Leger tror lille Cody har autisme, men hun utvikler mystiske evner.
«Dear John» er en ny romantisk drama som nå er tilgjengelig på DVD.  John har som drøm å starte et ridesenter for barn med autisme.  Braeden Reed, en ung skuespiller med autisme, har en rolle i filmen.
Her i nærheten.  Underholdningsfilm fra 2000.  Fru Nielsen har arvet en kiosk etter sin mor og har i 20 år, fryktløs som en løvinne, vernet om sin autistiske sønn Brian og hans skrøpelige sinn.
I am sam.  Drama fra 2001.  Sean Penn spiller en mann med autisme som kjemper for å få beholde foreldreansvaret for datteren sin.
Kristin og de andre.  Dokumentarfilm.  «Kristin fikk diagnosen autisme knapt 4 år gammel. I dag er hun 22 år. Hun er en glad og spontan jente med masse humor og god livskvalitet – langt fra den utilfredse og totalt hjelpetrengende jenta hun kunne ha vært. Hun er på vei ut i arbeidslivet og greier seg langt bedre enn noen hadde grunn til å forvente.»
Mary and Max.  Animert film fra 2009.  En historie om vennskap mellom to usannsynlige brevvenner; Mary, en ensom åtte år gammel jente som bor i Melbournes forsteder, og Max, en veldig tjukk, middelaldrende mann som bor i New York.  Max har Asperger syndrom.  Filmen kommer på norske kinoer i mars 2010.
Mercury Rising.  Actionfilm fra 1998.  Bruce Willis spiller en FBI agent som skal beskytte en 9 åring gutt med autisme.
Mozart and the whale (også kalt «Crazy in Love»).  Underholdningsfilm fra 2005.  Donald (Josh Hartnett) har Asperger syndrom og er leder av en støttegruppe for autister ved det lokale senteret. En dag får gruppen et nytt medlem, den strålende vakre Isabelle Sorenson. Donald faller pladask for henne.
Rain Man.  Underholdningsfilm fra 1988.  Raymond (Dustin Hoffman) er en autist savant.  Når broren Charlie (Tom Cruise) kidnapper Raymond, lærer de begge noen viktige ting.
«Rockin’ the house» (2004) er en film som kombinerer musikk og drama.  Fremtiden til Wesleys band ser blek ut — helt til han møter Vernon, en autist med pianoferdigheter som rocker.
Snow Cake.  Underholdningsfilm fra 2006.  Alex (Alan Rickman) bestemmer seg for å oppsøke jentas familie og fortelle om den tragiske bilulykken. Han møter Viviens mor Linda (Sigourney Weaver), som er autistisk og har vanskeligheter for å forstå konsekvensene av datterens død.
Zen – the Warrior Within.  Kampsportfilm fra 2008.  Zen er en kvinne med autisme.  Med hjelp fra film og tv-spill har hun blitt en mester i kampsport og hun kjemper mot forbrytelser.  Mafiaen prøver å stoppe henne en gang for alle.
Tips:  Flere filmer finner du på denne lista (engelsk). Se også «8 av de beste filmene om autisme
 
 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer