Employable Me: TV 2 søker deltakere til ny dokumentarserie

TV 2 og Teddy TV skal lage den norske versjonen av BBCs dokumentarserie Employable Me. Serien handler om mennesker med nevrobiologiske diagnoser som Tourettes syndrom, Autisme og Asperger syndrom som søker etter arbeid.

Seriens mål

Målet er å bli kjent med mennesker som har et annet utgangspunkt enn folk flest, samtidig som vi vil sette fokus på et inkluderende arbeidsliv. Gjennom seks episoder får seerne møte 12 forskjellige hovedpersoner.

Filmperiode

Filmingen starter våren 2017 og varer frem til sommeren.

Hovedpersonene følges av et tv-team i to til tre måneder. Alle opptaksdager avtales på forhånd og vil variere fra 1-3 dager i uka. Enkelte uker vil også være helt uten filming.

Underveis får hovedpersonene møte fagspesialister, både innenfor sitt diagnosefelt og innenfor arbeidsrekruttering. Fagspesialistene vil kartlegge den enkeltes styrke og gi veiledende råd for hvilken jobb eller utdannelse som kan passe.

I løpet av disse månedene må hovedpersonene ha et reelt ønske om å søke arbeid. Og være villig til å prøve ut forskjellige yrker.

Men alle i serien vil ha egen bestemmelsesrett over hva slags arbeid de skal søke.
For noen vil det ende i en fulltidsstilling, mens for andre vil kanskje en deltidsjobb eller lignende være mer riktig.

Trygghet

Å være med i Employable Me skal være en god og forhåpentligvis lærerik opplevelse.
For å sikre dette vil alle hovedpersoner få en prat med vår psykolog. Både for å kartlegge at deltakelsen ikke vil ha en skadelig effekt, og for å gi en trygghet i hva man faktisk skal være med på.

Kan dette være noe for deg, eller noen du kjenner?

Send inn din søknad her nå! 

Du kan også sende en e-post til employable@teddytv.no.

Vi er interessert i å snakke med så mange som mulig i alle aldre, så ta kontakt for en uforpliktende prat eller epostkorrespondanse!

Du når oss på epost og telefon:

Linda Brede – linda.brede@teddytv.no / 936 85 934 Signe Stranger – signe@teddytv.no / 918 35 819

Autismeforeningen videreformidler kun informasjon og kontakt, og er på ingen måte ansvarlige for programserien eller innholdet som sådan.

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer