Emma sansehus – en regnbue av opplevelser

 

 

ballbassengOmtrent to ganger i året leier fylkeslaget Emma sansehus i Sandvika .  Det er et spennende og trivelig sted, særlig for barn som går i barnehage eller småskolen.  Stedet passer også ypperlig til eldre barn og voksne som liker å utforske sansene sammen med familien eller en ledsager.

Vi har alltid hele sansehuset til oss selv.  På den måten får alle som deltar mest mulig fred og ro rundt seg, og familiene slipper å forholde seg til uvitende og uhøflige fremmede.  Her blir alle møtt med forståelse, raushet og respekt. 

Deltakeravgiften er veldig lav, slik at familien kan prøve tilbudet uten at det koster skjorta.  Hvis det skjærer seg og familien må avlyse eller dra hjem etter veldig kort tid, så er det ikke så farlig.  Da er det bare å prøve igjen neste gang.

Mange personer med autisme eller Asperger syndrom vegrer seg mot å prøve noe nytt.  Her er informasjon og bilder som kan brukes til å forberede personen før besøket.  Som dere vil se, er det en regnbue av opplevelser som venter dere. 

Del på Facebook


Sansehuset består av mange rom i forskjellige farger, men det første vi ser er resepsjonen og garderoben.  Ta av skoene og heng fra deg yttertøy, fordi nå skal vi ha det gøy! 

 

 

  DSCN3432.JPGDSCN3433.JPG

 

 

 

  

I gangene er det mye spennende å leke med.  Noen ganger må vi vente på tur.

 

 

 

 

DSCN3437.JPG

I det grønne rommet kan vi hoppe i hoppeslott, leke i ballbasseng, titte i morsomme speil, gynge, huske, balansere og mye mer. 

 

 

 

 

 

 

DSCN3427.JPG DSCN3434.JPGDet blå rommet er bygd opp med madrasser og tunneler.  Her kan vi klatre og krype og skli.

Det oransje rommet kalles også for trommerommet.  Her kan vi slå på tromme og prøve forskjellige musikkinstrumenter.  Det er gøy å lage lyder.  Mamma, pappa eller en annen voksen passer på at vi er forsiktige med instrumentene.

 

 

 

 

DSCN3436.JPGDSCN3435.JPGDet gule rommet er stedet for musikk og vibrasjoner.  Vi kan lage egen musikk.  Vi kan også sitte og lytte til musikk.  Stolen er litt rar — den kan vibrerer til musikken!  Da dirrer det litt i kroppen.

 

 

 

 

 

 

Det svarte rommet har spennende lys — lys som skinner på hengende tråder og lys som skinner i ballbassenget.  Vi kaster ballene forsiktig, og vi rydder opp etter oss hvis noen baller havner på gulvet.

 

 

 

DSCN3426.JPG

I den ene enden av sansehuset finner vi et lite rom med en massasjestol

I den andre enden finner vi et stort rom med et boblebad!  Én som jobber på sansehuset kan låse opp rommet for oss.  Vi tar med oss eget badetøy. 

 

 

 

 

Når vi trenger en pause kan vi slappe av i det hvite rommet.  Vi har kanskje lyst på noe å spise eller drikke mens vi tar en pause, men da må vi gå ut av sanserommene.  Vi kan spise og drikke ved resepsjonen. 

Noen ganger vises det en film på veggen.  Vi kan se litt, men kanskje ikke hele filmen.  Det får de voksne bestemme.

Det er gøy å være på Emma sansehus!

 

 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer