Døde lenker?

Autismeforeningen i Akershus har et stort arkiv med nyttige artikler. Dessverre er «lenkeråte» et problem både her og overalt på nettet. Linker slutter å fungere fordi ressursen ble slettet eller flyttet, og våre frivillige har dessverre ikke kapasitet til å legge ut nye linker når det skjer.

Heldigvis finnes det en arkivtjeneste som heter Wayback Machine, som lagret øyeblikksbilder av våre artikler og linker opp gjennom årene. Da kan du lese artiklene slik de var da vi skrev dem, med alle linkene som fungerte da den enkelte artikkelen ble arkivert. Du finner tjenesten på archive.org/web. Tjenesten er gratis og brukes som beskrevet under (og som vist i bildet):

«Du skriver inn en nettadresse i vinduet øverst og du får da opp eldre versjoner av denne nettsiden. Du får opp et kalender – hold musepekeren over en dato og du kan da velge ett klokkeslett fra en liste – klikke på ett av klokkeslettene og du får opp nettsiden slik den var på dette tidspunktet.» Kilde: dataporten.net

Prøv selv ved å kopiere nettadressen til én av våre artikler (eller en link som du savner) og lime den inn i Wayback Machine. Noen av våre gamle artikler har fått en ny adresse, men er lagret i Wayback Machine under den gamle adressen. Hvis du ikke finner artikkelen ved første forsøk, kan du prøve å finne den fra én av de arkiverte versjonene av forsida vår her.

Her kommer et lite utvalg av nyttige artikler som er lagret på Wayback Machine:

«Ledsagerbevis»
«En god natts søvn og en fin døgnrytme»
«Gjør livet enklere for jenter på autismespekteret»

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer