Døde lenker?

Autismeforeningen i Akershus har et stort arkiv med nyttige artikler. Dessverre er «lenkeråte» et problem både her og overalt på nettet. Linker slutter å fungere fordi ressursen ble slettet eller flyttet, og våre frivillige har dessverre ikke kapasitet til å legge ut nye linker når det skjer.

Heldigvis finnes det en arkivtjeneste som heter Wayback Machine, som lagret øyeblikksbilder av våre artikler og linker opp gjennom årene. Da kan du lese artiklene slik de var da vi skrev dem, med alle linkene som fungerte da den enkelte artikkelen ble arkivert. Du finner tjenesten på archive.org/web. Tjenesten er gratis og brukes som beskrevet under (og som vist i bildet):

«Du skriver inn en nettadresse i vinduet øverst og du får da opp eldre versjoner av denne nettsiden. Du får opp et kalender – hold musepekeren over en dato og du kan da velge ett klokkeslett fra en liste – klikke på ett av klokkeslettene og du får opp nettsiden slik den var på dette tidspunktet.» Kilde: dataporten.net

Prøv selv ved å kopiere nettadressen til én av våre artikler (eller en link som du savner) og lime den inn i Wayback Machine. Men her kommer et lite utvalg av nyttige artikler som er lagret der.

«Hvordan skrive en klage»
«En god natts søvn og en fin døgnrytme»
«Gjør livet enklere for jenter på autismespekteret»