Bøker på norsk – Hefter fra Spiss

Del på Facebook

Listen er kun til informasjon og er ikke en anbefaling.  På Spiss forlag finner du en oppdatert liste og bestillingsinformasjon.

Asperger syndrom:  Informasjon til ungdom og voksne.  Tema i heftet er:  1. Hva er Asperger syndrom? (Om at hjernen fungerer annerledes, om persepsjons-vansker, søvnvansker, stress og om de tre kjernevanskene)  2. Fordeler med å ha Asperger syndrom. 

Mitt eget hjem:  en guide for deg som skal flytte hjemmefraTema som tas opp i heftet er:  forberedelser til å flytte for seg selv, valg av boform, å skaffe seg bolig, renhold, matstell, økonomi, å få besøk, å reise bort.

Diktsamling "Asperger og meg."  Denne diktsamlingen inneholder 20 meget personlige og ærlige dikt av 22 år gamle Margrete Myhrer, som selv har Asperger syndrom. Diktene formidler hvordan forfatteren opplever det å leve med denne tilstanden.

Kartlegging av arbeidsferdigheterDette heftet er spesielt skrevet til de som arbeider med å gi råd om valg av utdanning og yrke. Heftet dreier seg om hvordan dette arbeidet bør gjøres når den som skal få råd har høytfungerende autisme eller Asperger syndrom. Heftet inneholder nyttige skjema.

Min karriereMålgruppe for dette heftet er først og fremst ungdom og voksne med høytfungerende autisme / Asperger syndrom.  Heftet beskriver konkret hvordan man kan orientere seg i jungelen av tilbud og kanskje gjøre mer begrunnede og tilpassede valg. Heftet kan også være til hjelp for de som skal gi råd. Heftet inneholder flere nyttige skjema.

Ansatte med Asperger syndrom:  en praktisk guideDenne boken henvender seg til arbeidsgivere som skal ansette eller har ansatt personer med høytfungerende autisme / Asperger syndrom. Tema som tas opp i boken er blant annet rekruttering, tilpassing av arbeidsoppgaver, opplæringsstrategier, suksessfull ledelse og støtte til arbeidsgivere.

Verktøykasse for tillitsvalgte

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer