Bokanmeldelse: «Kroppsspråkets makt»»

Denne boken er en meget spennende bok, som er til stor hjelp for alle som sliter med å lese hva andre mener "bare" ved å vise det med sitt kroppspråk. Boken tar for seg alle aspekter innen bruk av kroppspråk, både bevisst og ubevisst. Hadde mange flere lest denne boken , ville sannsynligvis flere familieforhold ikke blitt ødelagt, da man hadde kunnet "se" den man samtaler med, på en helt annen måte, og da uten at det ville oppstå misforståelser som i det lange løp vil virke negativt på relasjonen mellom disse personene. For oss (anmelder har selv AS, og sliter til dels med å tyde hva andre mener, har denne boken vært nyttig å lese, og håper det vil lette min egen hverdag i møte med andre mennesker).

 

Kroppspråk består av mye mer enn "et smil", "sinne" eller "tristhet". Det er mye mer omfattende enn som så.

Ved å lese denne boken, blir man mye mer oppmerksom på hvorfor vi som har disse ekstra utfordringene utenom det "normale" mennesker har, håper jeg, og også forfatteren, Live Bressendorf Lindseth, som eier og driver Kondor AS: www.kondor.no/default.aspx

(som og gir ut boken selv, så den kan bestilles der), at det blir lettere å ha en autismespekterdiagnose. Det vil si, at det vil lette på i hverdagen når personene som er i daglig/ofte kontakt med "sånne som oss" (vi er vidt forskjellige, men har mye av de samme utfordringene, selv om det vil utarte seg i forskjellig grad fra person til person, derfor i apostrof).

Boken utgis altså hos Kondor AS: www.kondor.no/Boker.aspx, og er på 256 sider. Den er godt illustrert, med 150 bilder av noen i forfatterens nærmeste familie som velvillig har stilt opp for å fotograferes når de viser en del av de forskjellige uttrykkene som vi som mennesker kan vise frem, bevisst eller ubevisst. Den koster kr.289,- og er verdt hver eneste krone.

Denne boken burde enhver familie ha i hjemmets bokhyller (uavhengig av om man har et familiemedlem med ASD eller ikke), og den bør leses av alle som har rimelig lesekunnskaper.

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer