Bokanmeldelse: Knapp nok – Et jenteliv med Asperger syndrom

Knapp nok - Et jenteliv med Asperger syndrom
Som mann med samme diagnose som forfatter av denne boken, var det interessant å lese om hvordan det oppleves for en jente å ha Asperger syndrom.
Forfatteren, Helene Larsen, gir sine lesere et unikt innblikk i hvordan dette oppleves for henne. Og måten hun gjør dette på, er veldig bra. Det er fin flyt i måten hun legger dette frem i denne boken.  Hun gir oss som lesere, også et unikt innblikk i hvordan hjelpeapparatet fungerer, og andre ganger ikke fungerer slik det bør. Man får rett og slett noen «aha»-opplevelser.
I tillegg til Asperger syndrom, så får vi vite mer om hvordan det er å ha anoreksi også, og hva dette innebærer for en person som sliter i utgangspunktet med å passe inn i et samfunn som er basert på et «A4»-liv. Hun beskriver så godt hva som er viktig i sitt møte med psykiatrien. Hva som de som jobber der bør tenke på i sin kontakt med hver enkelt pasient. Ellers i boken får vi vite mye om hva som har vært viktig for hennes del, i skolen, hjemme, og på ulike arenaer.
Denne boken bør være pensum for alle som vil møte på personer med Asperger syndrom, for å bidra til økt forståelse for at hver enkelt er unik, og ta den enkelte på alvor.
Boken får av meg terningkast 6. Det fortjener forfatteren!
Så det er bare å se å anskaffe boken!
Og den får du ved å gå hit: Knapp nok – Et jenteliv med Asperger syndrom (Koster kr.300,- pluss porto)
 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer