Dato

18. jun 2023

Vi inviterer til Autistisk Pride; Stolt Autistisk Identitet!

Dato

18. jun 2023
00:00 - 00:00

Endelig har vi den store gleden av å invitere til Norges aller første feiring av Autistisk Pride; Stolt Autistisk Identitet!


Autistisk Pride ble første gang feiret i Brasil i 2005, og utviklet seg raskt til å bli en global event som feires 18. juni verden over. Etter hva vi kjenner til er dette første gang dagen markeres i Norge. Det er derfor med ekstra stor stolthet og glede at vi inviterer store og små, autister, familier, støttespillere, medlemmer og ikke-medlemmer til en historisk feiring av Autistisk Pride; Stolt Autistisk Identitet sammen med oss på Kalnes videregående skole i Sarpsborg søndag 18. juni!

Denne dagen handler om å feire gleder, styrker og stolthet, og frihet til å være seg selv uten skam og stigma. Dagen handler om autisme i et nevromangfoldsperspektiv; Altså det at det finnes mange ulike men likeverdige måter å være menneske på, og at alle måter å tenke, lære, fungere og eksistere på er like riktige og like mye verdt.


Vi lover både underholdning og aktiviteter som passer for både store og små. Inviter venner og familie og hold av dagen!
Mer informasjon og nøyaktig tidspunkt kommer snart.

Og er du selv autistisk og ønsker å bidra til å markere autistisk stolthet, eller kjenner noen som kanskje kunne tenke seg det, så ikke nøl med å ta kontakt! Vi ønsker å gi plass til mange bidrag denne dagen. Både kunstneriske bidrag og andre initiativer er velkomment.

Hilsen
Styret i Autismeforeningen i Østfold