Samtalegruppe for voksne med ASD

29. mai 2024
17:00 - 21:30
Spiss

Rådmann Paulsensgate 30, 1461 Lørenskog

BEGGE GRUPPENE ER FULLTEGNET. Ta kontakt via e-post hvis du er interessert i å delta i en fremtidig gruppe.

***

Velkommen til vår samtalegruppe for voksne på autismespekteret. Gruppekurset passer for alle fra 19 år og oppover (helst ikke lenger elev på videregående skole). Det viktigste er at du er motivert til å delta selvstendig (en ledsager kan følge deg til døra og vente på Triaden storsenter eller et annet sted i nærheten).

Litt om gruppa

Akershus fylkeslag har hatt en samtalegruppe for voksne på autismespekteret siden februar 2014. Vi har svært gode erfaringer med tilbudet og ønsker å danne en ny gruppe med cirka 12 deltakere.

Nine Jentoft Træland og Steinar Skomedal / Kjersti Skartveit fra Spiss leder gruppa for å gi opplæring og sikre et godt gruppesamspill. Struktur på møtene er slik:

Vi velger et tema for dagen og bruker en del av tiden til å snakke fritt om dette. Vi kan stille hverandre spørsmål, fortelle om erfaringer, gi hverandre innspill og lignende. Eksempler på relevante temaer er å være seg selv, mestre småprat og håndtere følelser og stress.

Vi bruker SPISS Fuelbox ASD. Vi velger en kategori, trekker kort som vi sender rundt bordet slik at alle som vil får sagt noe om spørsmålet. Det er helt greit å si «pass» og sende kortet videre dersom du ikke vet hva du skal svare eller ikke har lyst å svare.

Vi serverer kjeks, frukt/grønnsaker og te/kaffe. Hvis du vil ha noe annet må du ta det med deg.

Når treffes gruppa?
I den opprinnelige invitasjonen sto det at gruppa skulle treffes kl. 18.00-20.00. Men pga en kraftig økning i antall søknader, utvides tilbudet til 2 grupper. Den første gruppa treffes fra kl. 17.00 til kl. 19.00, og den andre fra kl. 19.30 til kl. 21.30. Hver gruppe treffes deretter 1-2 onsdager i måneden i høst 2023 og vår 2024. Datoene er som følger:
30. august
20. september
11. oktober
8. november
29. november
20. desember
10. januar
31. januar
28. februar
20. mars
17. april
8. mai
29. mai

Hvor treffes gruppa?
Gruppa treffes hos Spiss i Rådmann Paulsensgate 30, 1461 Lørenskog. Lokalene er cirka 3-4 minutters gange fra Triaden storsenter. Kart og informasjon om parkering og kollektiv reise finner du på spiss.no.

Pris:
Gratis, men det forutsetter at du er medlem i Autismeforeningen. Bli medlem i dag!

Søknaden og søknadsfristen:
Fyll ut søknaden (https://forms.gle/V799iEpvfNRYzQQT7) så snart som mulig (plass er begrenset). Hvis du ikke rekker å gjøre det før oppstart 30. august, fyll ut skjemaet likevel i tilfelle ledig plass. Om ikke noe annet kan du stå på lista over folk som ønsker å kontaktes ang. neste kursrunde i 2024.

Tildeling av plassene:

Medlemmer i Akershus lokallag prioriteres, men ellers følger vi førstemann til mølla-prinsippet. Beskjed sendes via e-post til alle som har søkt. De som får plass kan gjerne snakke med gruppelederne på forhånd for å få svar på spørsmål osv.

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer