Årets filmtips

 

Filmer er en populær julegave.  Her finner du fem nye DVDer som handler om personer med ASD.  Enda flere filmtips finner du i vår alfabetiske liste.

 


«Temple Grandin» (2010) er en prisvinnende HBO-film om en amerikansk kvinne med autisme. Moren nektet å sende unge Temple på institusjon, og Temple vokste opp til å bli en av verdens fremste eksperter på dyrevelferd. Hun ble også den første til å skrive en selvbiografi om hvordan det er å ha autisme. Et blogginnlegg beskriver den som en film som alle bør se.

«Mitt navn er Khan» (2010) er basert på en sann historie.  Den handler om en mann med Asperger som flytter fra India til San Francisco og prøver å vinne tilbake kvinnen i sitt liv.  Du kan se en smakbit her

«I rymden finns inga känslor» (2010) er nå er tilgjengelig på DVD (med svensk undertekst). Filmen handler om Simon på 18 år som har Asperger syndrom og deler leilighet med broren sin. Et blogginnlegg beskriver den som «varm, morsom, sterk og virkelighetsnær.» Les mer om filmen.

The social network” (2010) forteller hvordan rask suksess og rikdom forandret livet til de to klassekameratene som skapte fenomenet Facebook. Dagsavisens anmelder beskriver hovedpersonen Zuckerberg som «åpenlyst utilpass med følelser og personlig nærhet, på en måte som antyder at han kan lide av Aspergers.»

«The Horse Boy» (2009) er tilgjengelig på DVD i Norge, men kun med engelsk undertekst.  Boka av Rupert Isaacson er derimot oversatt til norsk og heter «Hestegutten.»  

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer