Å kommunisere via kamera

lego_kamera.jpg

 

Digitale kameraer er tilgjengelige og lett å bruke.  Foto er også lett for alle å forstå, uansett funksjonsnivå.  Hvorfor ikke benytte kamera eller mobil til å støtte kommunikasjon?  Linkene i denne artikkelen viser deg hvordan. Akershus fylkeslag er ikke ansvarlig for innhold på eksterne nettsider. 

iPhone app.  "Stories2Learn" er en amerikansk applikasjon, men du kan bruke dine egne tekster og lydopptak på norsk, og illustrere med egne bilder.   Tips: Les mer om iPhone/iPad som hjelpemiddel her.

"Samspill via skjerm".  Prosjektet hadde som hovedmål å utvikle bedre kommunikasjonsferdigheter hos barn med autisme gjennom samspillstrening ved bruk av datamaskin, digitalkamera, osv. Eleven jobbet både sammen med lærer og i liten gruppe med vanlige elever. Aktiviteten var populær hos alle i klassen.

"Bilder åpnet for kommunikasjon."  Lars Erik (12) har autisme.  Bruk av datamaskin og egne bilder ble nøkkelen til bedre kommunikasjon og samhandling.  Nå tar Lars Erik oftere kontakt med andre elever, snakker bedre og har lært nye ord og begreper. 

"Slik jeg ser det" var et samarbeidsprosjekt mellom en fotograf og National Autistic Society i England.  Deltakere med autisme eller Asperger syndrom tok bilder av det de liker best.  

"Erfaringer med bruk av digitalt kamera" er et hefte på 5 sider, skrevet av en spesialpedagog ved Frambu.

Eksempler fra Torshov.  I disse lysarkene fra et seminar arrangert av Norsk forening for Rett syndrom finner du flere eksempler på hvordan bilder kan brukes.

 

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer