10 ting å gjøre på en regnværsdag


Sommerferien kan by på utfordringer, særlig med så mye regnvær.  Dagene blir fort ustrukturerte og kjedelige.  Her har vi lagt ut 10 tips til lettvinte inneaktiviteter som er litt utenom det vanlige.


1 ) Dra på besøk – med medbrakt kosekrok.  Ta med en sammenleggbar leketunnel/telt, så kan du skape en skjermet krok på et øyeblikk. Da kan barnet med autisme ta en pause fra å være sosial, og trekke seg tilbake til «kjente omgivelser.»  Leketunneler kan kjøpes på bl.a. på cdon.no.
2) Dans på bobleplast – eller bruk den til spørrelek.  Bruk en tusj til å fargelegge boblene i forskjellige farger, eller skriv tall, bokstaver eller ord på boblene. Hvis barnet kan si hva det er på boblen, så får han/hun smelle den.  Les mer om aktiviteten her.

3) Lag adjektivfortellinger sammen. Eksempler finner du på side 6 og 7 her.  Hvis barnet ikke helt vet hva en adjektiv er, se på denne musikkvideoen først.
 
4) Kos dere med Temple Grandin.  Skriv ut noen fargeleggingsark om livet til Temple Grandin, en verdenskjent dyrevelferdsekspert som har autisme.  Hva med å også se DVDen om hennes liv
5) Besøk et sansehus, live eller på nett.  Emma Sansehus er sommerstengt fram til uke 32 i august, men det finnes mange andre sansehus i Norge.  Se oversikten her.  Barnet kan også designe sitt eget online sanserom!  
6) Lek med tekst til tale. Velg språk, skriv noe morsomt og hør resultatene. Prøv forskjellige stemmer (mann, kvinne, forskjellige dialekter osv). Klikk her for å gå til aktiviteten
7) Lag personlige online puslespill. Velg et bilde fra egen datamaskin og velg størrelse på puslebrikkene, og vips! så er puslespillet ferdig (nederst på siden). Det er jo ekstra moro å legge puslespill når bildet viser deg selv eller hobbyen din.  Klikk her for å gå til aktiviteten.
8) Lag eget univers.  Til å starte med ligger stjernene i rekke og rad.  Klikk eller dra med datamusa og lek med forskjellige innstilliger, f.eks. tyngdekraft-knappen.  Kan du få tegningen til å se ut som en galakse eller stjernehimmel?  Klikk her for å gå til aktiviteten.
9) Lek med lyder. Trykk på en knapp. Hva er det for noe lyd? Her finner du lyder fra virkelighet.  Sitater (på engelsk) og lyder fra spill, tv og film finner du ved å klikke på fanene øverst på samme nettside.  Ikke alle sitatene er barnevennlige.
10) Tegn en levende fyrstikkmann.  Tegn en fyrstikkmann — så kan du se den i en tegnefilm! Nedlasting av tegnefilmen tar litt tid, men det er artig å se hvordan historien utvikler seg.  Klikk her for å gå til aktiviteten.

For lokallag

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer