Foreldreweekend 28-29. oktober-2023

Endelig kan vi i autismeforeningen Rogaland invitere til foreldreweekend igjen!

Dette er ett arrangement som vi vet at mange gleder seg til, det er en arena både for å treffe nye og gamle venner, være sosiale med skuldrene nede og ikke minst til å lære mye som vi kan ta med oss tilbake til vårt daglige liv. Dette vil du ikke gå glipp av!

I år har vi valgt hovedtema «Psykisk helse og seksualitet». Vi skal snakke om det som kan være ekstra vanskelig å spørre om og som kanskje er litt tabu for noen, men som allikevel er en så viktig del av det å være menneske.

På lørdag er tema for dagen: Mennesket har en psykisk og en fysisk helse.

Vi «glemmer» noen ganger/eller ofte?, at vi og har en seksuell helse. Hva er seksuell helse? Hvordan kan vi støtte våre små og voksne barn til å utvikle en sunn seksuell helse? Og hva når den seksuelle atferden vår er til skade for en selv eller andre?

Vi skal få høre på Ingeborg Halvorsen som er vernepleier, jobber i Habilitering for barn og unge i Helse fonna. Hun har jobbet med mennesker med en Autismespekterdiagnose siden 1987 (HABU siden 2001). Og har i tillegg fokus i på generell/sunn seksuell helse, og deltar i et Nasjonalt klinisk nettverk om skadelig seksuell atferd.

Og med seg har hun Malin Lillenes Tvedt. Utdannet vernepleier med videreutdanning innen Psykisk helsearbeid og arbeider i Helse Fonna HF, seksjon habilitering for voksne (HAVO). Sitter i prosjektledelsen for et nasjonalt kompetanseutviklingsprosjekt innen problematisk og skadelig seksuell atferd i habiliteringstjenesten for barn og unge. Har tidligere jobbet i bolig og miljøarbeidertjeneste i kommunal enhet

På søndag skifter vi gir og får besøk av Oddbjørn Hove, som er psykologispesialist og forsker i Helse Fonna. Til daglig leder han en spesialpoliklinikk innen psykisk helsevern for voksne med lærevansker og utviklingsforstyrrelser (LUP). Som forsker har han en rekke vitenskapelige publikasjoner bak seg innen feltet psykisk helse ved utviklingshemning/autisme.

De siste årene har han ledet et større innovasjonsprosjekt innen psykisk helsevern i Helse Fonna. Prosjektet MindMe har ambisjoner om å utvikle digitale løsninger som bidrar til å øke mennesker med nevroutviklingsforstyrrelser sin inklusjon og aktive deltagelse innen psykisk helsevern.

Kine Boland Olsen, 22 år, hun har autismediagnose. Kine har gått på 3 år på Kunst, design og arkitektur og 2 år på Kunstskolen i Stavanger. Hun vil fortelle om veien til å kommer seg ut i arbeidslivet. Hennes arbeidsgiver Stasia Ewelina Wozniak er med for å fortelle om inkludering og tilrettelegging fra en arbeidsgivers persepektiv.

Vi har også lagt opp til gruppearbeid og ønsker veldig gjerne innspill om temaer som er ønskelige.

Hjertelig velkommen til en kjekk helg sammen.

Prisene er per person.

Påmeldingsfrist 18 oktober.

PROGRAM –

LØRDAG:

10 – 10:30 – Registrering og kaffe

10:30 – Ingeborg Halvorsen, HABU, sunn seksuell helse og Malin Lillenes Tvedt, HAVO, skadelig seksuell adferd

13:30 – 14:15 – Lunsj

14:15 – 16:30 – Kine og Stasia

16:30 – 17:30 – Gruppesamtaler

20:00 Middag

SØNDAG:

10:30 – 12:00 – Oddbjørn Hove, psykisk helsevern.

12:00 – 14:00 – Gruppesamtaler

14:00 – Lunsj

https://www.deltager.no/register/FW2023

May be an image of twilight
Bildet viser Quality Hotell Maritim

Personvern

Dine data er trygge hos oss. Vi samler kun brukeropplysninger som er nødvendige for å gi deg en god tjeneste. Les mer