Independent Livingdagene/ Stolthetsparaden i Oslo

13. juni 2014 kl. 11:30 - 14. juni 2014 kl. 13:00

Invitasjon

Independent Livingdagene arrangeres i Oslo 13. og 14. juni 2014

«Funksjonshemmede er ikke en gruppe i noen annen forstand enn at vi blir diskriminert og ekskludert fra store deler av samfunnet fordi vi har noen fysiske eller psykiske kjennetegn som andre mennesker gjenkjenner og definerer som avvik eller ”funksjonshemming”. Diskrimineringen er det vi har felles, og dermed er dette det vi kan kjempe sammen mot.

Bengt Lindquist (blind tidligere svensk sosialminister)

Dette gir rammen for gjennomføringen av IL-dagene og Stolthetsparaden 2014:

• Funksjonshemmede er først og fremst borgere, ikke brukere.
  • Funksjonshemmede har samme rett og plikt til aktiv deltakelse i samfunnet som alle andre.
  • Funksjonshemmede har rett til frihet, selvbestemmelse og kontroll over sitt eget liv, både i hverdagen og når det gjelder de større livsprosjektene.
  • Funksjonshemmede har rett til å bo der vi vil, til arbeid, til full deltakelse, likestilling og inkludering i samfunnet.
  • Funksjonshemmede er selv eksperter på våre egne behov og våre egne liv, og vi må derfor både enkeltvis og som gruppe finne gode løsninger og organisere oss for å få politisk makt.
  • Funksjonshemmede må selv jobbe for å ta makt og endre samfunnsstrukturene.

Hovedparoler:

BPA
Etter flere tiårs kamp kommer rettighetsfestingen av BPA til behandling i Stortinget i 2014. Å sikre at intensjonen med BPA som et likestillingsverktøy for funksjonshemmede blir vedtatt, krever en siste innsats denne våren.

ARBEID
Andelen funksjonshemmede i arbeid er lav og fortsatt synkende. Arbeid er avgjørende for samfunnsdeltagelse, levekår og likestilling. Hva mener du og din organisasjon må til for å få flere funksjonshemmede i arbeid?

Vi inviterer dere til å komme med forslag til paroletekster innen de to hovedtemaene.
Vi ønsker f.eks. paroleforslag om tolketjenester, lesehjelp, jobbreiser, funksjonsassistanse, lønnsforholdene for ansatte ved tilrettelagte arbeidsplasser osv

•Frist for paroleforslag: mandag 12. mai. Forslag sendes til stolthetsparaden@uloba.no

Paroletekstene blir presentert på stolhetsparadens Facebookside.

Program fredag 13. juni:

Kl. 11.30 Oppmøte til Stolthetsparaden på Eidsvolls plass utenfor Stortinget

Kl. 12.00 Appell Eidsvolls plass Vibeke Marøy Melstrøm

Kl. 12.30 Parade Karl Johan til Oslo S

Kl. 13.30 Arrangement fra scene foran Oslo S:

• Stolthetsparaden vil motta en hilsen fra Libe Rieber-Mohn, varaordfører i Oslo.
  • Underholdning
  • Politisk appell
  • Utdeling av Stolthetsprisen 2014
  • Politisk debatt med tema funksjonshemmede i arbeid

Det er plass til en mindre antall egne stands på området. Ønske om stand – send mail til kaare.hunstad@uloba.no – frist 1.juni.

Lørdag 14. juni:

Kl. 10.00 – 12.00 Åpent Independent Living-seminar på Oslo Plaza:

• Hva er Independent Living-bevegelsen?
  • Kan man leve uavhengige liv når man er avhengig av andre?
  • Syk eller diskriminert? Hvordan ser vi oss selv?
  • Er FN-konvensjonen er verktøy som betyr noe?

Kl 12.00 – 13.00: lunsj

Digital parade:

Arrangementet fra scenen på Oslo S skal streames og legges ut live på nettet.

Dere vil finne nettadressen på Uloba.no

•Solgården i Spania er mer involvert i Stolthetsparaden enn noen gang tidligere. Også der blir det appeller, parade og underholdning. Solgården kan også følge arrangementet i Oslo live via nettet og storskjerm.

•Følg med på våre Facebook sider hvor det fortløpende vil komme mer informasjon. Om litt lanseres den digitale paraden. Alle som ikke har anledning til å være med i Oslo, kan via Digitalparaden velge hvilke paroler de ønsker å støtte, og vi har en intensjon om å videreformidle disse valgene av paroler på storskjerm utenfor Oslo S. Så alle er med!

Start:
13. juni 2014 kl. 11:30