Grunnkurs i tilrettelegging for Asperger og HFA

25. mars 2014 kl. 09:00 - 15:00

Grunnkurs om tilrettelegging, visuelle verktøy og metodiske tilnærmingar, for skulebarn med Asperger syndrom/høytfungerande autisme.

Kurset vil ha fokus på grunnleggande kunnskap om tilrettelegging, visuelle verktøy og
andre pedagogiske reiskapar og metodiske tilnærmingar som kan brukast for å kompensere for nokre av barnets vanskar i kvardagen.

Kurset vil gi eksempel på mange ulike hjelpemiddel/verktøy og gi grunnleggande kunnskap og anbefalingar om god tilrettelegging for menneske med Asperger syndrom og høgt fungerande autisme.

Vi ønskjer blant anna å vise korleis struktur og organisering kan gi oversikt og ein meir føreseieleg kvardag, skape auka sjølvstende og betre føresetnader for fleksibilitet, læring og auka meistring. Kurset vil også gi eksempel på tilrettelegging og strategiar for å fremme sosial kompetanse/ inkludering.

Kurskatalog

Haukeland Hotell