Grunnkurs om autismespekterforstyrringar. Diagnose og forståing av barnet sine vanskar

6. mars 2014 kl. 09:00 - 15:00

Barn med autismespektrumsforstyrringar har ulike vanskar med å forstå og oppfatte på same måte som andre. Dette har samanheng med deira vanskar knytt til sosial kompetanse og kommunikasjon. Barn med autisme har også sine sosiale og kommunikative moglegheiter for forståing. Kvardagen kan ofte vere prega av misforståingar og konfliktar som skuldast at barna tenkjer og oppfattar annleis enn andre. Kurset vil gi grunnleggande kunnskap om diagnose og forståing av barnets vanskar. Det vil også bli gitt orientering om lover og støtteordningar ved representant frå NAV.
Autismeforeining (brukarorganisasjon) vil gi informasjon om deira tilbod.

Kurskatalog

Lærings- og meistringssenteret i Bergen