Fagdag for psykologer i kommunene

8. juni 2018 kl. 09:00 - 15:00

– Utredning og behandling i kommunene. Psykologens ansvar og rolle i dette arbeidet.

Psykologer har ansvar for utredning og behandling i kommunene, men hvordan skal ansvaret best forvaltes?

Påmelding/info:

Målgrupper:
Psykologer som arbeider med barn, unge og familier i kommunene.

Sted:
RBUP Øst og Sør, Oslo

Program:
09.00 – 09.10
Velkommen. Kort om RBUP/RKBU, samfunnsoppdrag og oppdrag i forhold til psykologer i kommunene v/Inger Hodne, seksjonsleder RBUP Øst og Sør

09.10 – 10.00
Presentasjon av rapporten fra Norsk Psykologforenings Ad hoc-utvalg, 2016-2017. Utvalgets mandat var «å se nærmere på ansvaret, oppgavene, forventningene og kompetansebehovet til psykologer som arbeider i kommunen, avgrenset til det kliniske arbeidet med utredning og behandling».
Hovedvekt på presentasjon av Ad hoc-utvalgets anbefalinger, og bakgrunnen for disse v/Anne-Kristin Imenes

10.15 – 11.00
Psykologforeningen presenterer sin hovedsatsing 2017-2020: Forebygging for barn og unge v/Heidi Tessand

11.15 – 12.00
Presentasjon av Rundskriv I/4 2017, Helse- og omsorgsdepartementet: Om helse- og omsorgstjenestelovgivningens anvendelse ved lavterskeltilbud – særlig om krav til dokumentasjon og diagnostisering v/Aira Din og Øystein Gjeset Ellingsen

12.00 – 13.00
Lunsj

13.00 – 13.45
Om bruk av kasusformulering i det kliniske arbeidet v/Heidi Brautaset

14.00 – 14.45
Å sikre at den det gjelder får innflytelse. Om brukermedvirkning i det kliniske arbeidet v/Anne Andersen

14.45 – 15.00
Avslutning, tilbakemeldinger og takk for i dag!

Du lærer om

Gjeldende regelverk for dokumentasjon og diagnostisering.
NPFs anbefalinger når det gjelder psykologens arbeid i kommunene.
NPFs hovedsatsing 2017-2020: Forebygging for barn og unge.
Bruk av kasusformulering i det kliniske arbeidet.
Brukermedvirkning i det kliniske arbeidet.
Kursholdere

Anne-Kristin Imenes, psykologspesialist. Arbeider ved Nøtterøy medisinske senter og ved KoRus øst. Tidligere kommunepsykolog i Nøtterøy.
Heidi Tessand, psykologspesialist og visepresident NPF.
Aira Din, jurist, Helserettsavdelingen HOD.
Øystein Gjeset Ellingsen, psykolog og avdelingsdirektør, Kommunehelsetjeneste-avdelingen HOD.
Heidi Brautaset, psykologspesialist med 20 % avtalepraksis med ungdommer og foreldre, studieleder for psykoterapi og for psykologprofesjonen på RBUP.
Anne Andersen, spesialist i klinisk sykepleie, seksjonsleder RBUP.

Plasser:

Pris:
950,- (inkl. enkel lunsj)

Påmeldingsfrist:
25.05.2018