Atferdsanalyse – Hva er det og hvordan gjør vi det?

13. november 2014 kl. 18:00 - 21:00

Atferdsanalyse

Hva er det og hvordan gjør vi det?

Torsdag 13. november Pris: kr 400,- pr. pers.

kl. 18 – 21 (4 eller fler fra samme sted: kr 300,- pr. pers.)

Påmeldingsfrist: «først til mølla»

Sted: Frysjaveien 33b, 3.etg. (SPISS sine lokaler)

Alle mennesker utfører handlinger som oppstår i samspill med omgivelsene. Disse handlingene opprettholdes av konsekvensene de får. Dette gjelder også for mennesker med ASD.
Alt vi gjør, har ofte en lang læringshistorie, i tillegg til en direkte foranledning og en umiddelbar konsekvens. Her snakker vi om ønsket atferd så vel som problematferd. De biologiske forutsetningene spiller også en sentral rolle. De gjør at miljøet virker forskjellig på hver og en av oss, siden vi alle har ulike styrker og svakheter.
I denne workshoppen vil du lære hvordan omgivelsene virker direkte på alt vi gjør og tenker,hvordan miljøet kan vedlikeholde dette, og du vil lære hva som kan gjøres med omgivelsene for at atferd skal endres. Foreleserne tar for seg hvordan man kan gjennomføre funksjonelle analyser, registreringsteknikker og hvordan vi kan lære barn og unge med ASD nyttige ferdigheter som hjelper dem videre mot et bra og selvstendig liv.

Forelesere: Eli Marte Rusten og Dag Gladmann Sørheim

13. november 2014