8. mars-toget i Oslo, Barselrevolusjonen

8. mars 2018 kl. 18:00 - 20:00

8. mars går vi i tog for #barselrevolusjonen. Det betyr at vi skal demonstrere for kvinners rett til god oppfølging i svangerskap, fødsel og barsel.

Hovedparolen vår er «Barselrevolusjonen – Dette er vårt siste varsel, nå vil vi ha bedre barsel». Vi kommer til å stå midt på Youngstorget med denne fanen. Alle som støtter saken er velkomne til å gå bak vår hovedparole.
Du kan gjerne lage din egen plakat som ikke bryter med hovedparolen!

Kristin Storrusten fra styret i Landsforeningen 1001 dager skal lese dikt for #barselrevolusjonen.

Dårlig barselomsorg avdekker en grunnleggende mangel på respekt, forståelse og kunnskap om at det å føde barn er naturlig, men det er også en stor fysisk belastning. Å føde er en stor jobb, som gjøres av kvinner. I dag svikter oppfølgingen i flere ledd, understreker professor Catharina Elisabeth Arfwedson Wang og Malin Eberhard-Gran i Dagsavisen 27. februar 2018.