Eksterne fritidstilbud i Romerike

Her har vi samlet tidligere tips om eksterne fritidstilbud. Nye tips legges ut fortløpende. Lista er til informasjon og er ikke en anbefaling.

Ta gjerne kontakt hvis du oppdager at et tilbud på lista ikke lenger finnes eller har en oppdatert link.

Ta også kontakt hvis du vet om andre tilbud som kan være av interesse.

2021

• Happy Dancing (Lillestrøm) er til tilbud til barn med ulike funksjonsnedsettelser. De danser diverse «Skal vi danse» danser.
    Stilken (Lillestrøm) er en kommunal aktivitetsgruppe for unge voksne, f.eks. med Asperger.
  • MAI-senteret (Lørenskog) tilbyr badminton for voksne.
  • Bytoppen Trivselsgård (Gan) tilbyr arbeidstrening og gårdsleir men satser på å utvide tilbudet. Se også gårdens facebookside
  • NEROHIL (Nedre Romerike) tilbyr boccia, svømming, friidrett, orientering og ski. De har tilbud til unge og voksne. I september 2021 meldte de at de endelig var i gang igjen etter en lang pause under pandemien.

2020

• Lørenskog gymnastikklag planlegger en åpen dag. Det kan være lurt å ta kontakt selv om det ikke passer den dagen eller arrangementet avlyses pga smittesituasjonen.
  • Aktiv Fritid Lillestrøm har flere spennende tilbud i høst 2020.
  • Triton (Skjetten) har tilrettelagte svømmekurs for nybegynnere samt et tilrettelagt treningstilbud til svømmedyktige tenåringer/ung voksne (Supersvømmerne).
  • Kulturskolen i Eidsvoll tilbyr tilrettelagt musikkopplæring – både enetimer og gruppetimer, og ingen aldersgrenser.
  • Lørenskog ishockeyklubb har et unified lag, dvs et lag som er tilpasset gutter og jenter med tilretteleggingsbehov.
  • DNT tilbyr tilrettelagte turer i Lørenskog for alle uansett funksjonshemning.
  • En sorggruppe for personer med utviklingshemning har oppstart i august 2020 i Romerike.
  • Syng med oss i Rælingen har satt opp en plan for høsten.
  • Inkluderingspresent på Romerike tilbyr tilrettelagt konfirmasjon og konfirmantleir på Solgården i Spania.
  • Inkluderingspresten på Romerike arrangerer tur til Solgården i Spania i juni 2021, for personer med nedsatt funksjonsevne som har med egen ledsager.
  • Tilpassede ridetilbud.
  • E-sport (Hvam IL) er ikke tilrettelagt men kan likevel være av interesse for ungdommer som liker å spille.
  • Håndball for utviklingshemmede (Fjellhamar). Tidspunktet kl. 16 viste seg å være vanskelig. Ta kontakt med dem for oppdatert informasjon.
  • Jentekvelder (Skjetten) er for unge kvinner fra cirka 17-30 år som har lærevansker eller som trives i miljøet. Åpent for deltakere fra andre kommuner.
  • Gitarkurs (Lørenskog) arrangeres av MAI-senteret, som har fokus på personer som har eller har hatt psykiske vansker.
  • Sang og musikk for alle (Fjellhamar) har årets første treff lørdag 25. januar.
  • Jolly Friday (Skjetten) har lagt ut en oversikt over treffdatoene for vår 2020.
  • Happy Dancing (Lillestrøm) rettes mot barn med ulike funksjonsnedsettelser.
  • Nytt allidretttilbud (Hvam). Åpent for alle fra 8-18 år, uansett bosted. Mer info her.
  • Diamond Dance Sportsdanseklubb (Frogner) tilbyr et kurs rettet mot personer med funksjonsnedsettelse. De tar imot deltakere fortløpende. Boenheter og andre grupper kan også bestille egne kurs.
  • Opplevelseskortet/Join-appen tilbys familier med lav inntekt i Lørenskog og Aurskog-Høland.
  • HomeStart i Nes og nye Lillestrøm kommune har et tilbud til familier med minst ett barn under skolealder, men sjekk om de gjør unntak for barn med «særskilte behov.» Frivillige i HomeStart kan bidra til en mer meningsfylt fritid for barnet med diagnose og/eller søsken.
  • Kulturkafé er et møtested for utviklingshemmede i Lørenskog, Skedsmo og Rælingen (Løvenstad).
  • Fallet for alle (Nes) tilbyr både en gardsuke i sommerferien og vanlig avlastning.

2019

• «Hey Girl Romerike» er ikke et tilrettelagt tilbud, men kan likevel være verdt å undersøke. Det er en gruppe for kvinner «som ønsker å skape nye bekjentskaper og få flere venninner for Romerike området. […] Dette er også en gruppe for å spørre om å bli med på diverse ting, dersom man ikke har noen å dra på forskjellige arrangementer med.»
  • Hjelpende hender (Kjeller) starter en sosialgruppe og en turgruppe. Tilbudet er ikke tilrettelagt, men kan likevel være av interesse for personer over 30 år som er ensomme.
  • Musikk for alle (Fjellhamar) er for barn/unge (alle aldre og funksjonsnivåer) med familien.
  • Fjellhamar menighet har en del tilrettelagte tilbud (Fjellhamar)
  • LSK dans (Lillestrøm) starter et dansetilbud rettet mot barn med ulike funksjonsnedsettelser.
  • Fjellhamar FK United har et nytt barnelag.
  • NEROHIL (Strømmen) kan friste med svømming, boccia, trening i sal, turer osv ifølge Skedsmo kommune.
  • Mai-senteret (Lørenskog) er et lavterskel tilbud til mennesker med psykiske helseutfordringer bosatt i Lørenskog kommune.
  • Møtestedet (Lillestrøm) er en kafé som er tilrettelagt for personer med psykiske vansker (eller rusproblematikk) men er åpen for alle.
  • Aktiv fritid (Sørum) er et alternativ til individuelle støttekontakter. Les mer om tilbudet på side 21 i Stomperud magasinet 2/2019.

Eldre tips